Наставници физичког васпитања и тренери Рукометрног клуба Доњи Срем, Милица Ђурђевић и Иван Стојаковић, настављају своју мисију популарисања рукомета међу најмлађим становницима пећиначке општине. У спортској хали у Доњем Товарнику, под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“, организовали су други по реду турнир у мини рукомету (3+1), који је окупио по четири екипе у женској и мушкој конкуренцији.

„Нову сезону смо започели са рукометним турниром. Ова спортска манифестација је замишљена, првенствено, као промоција спорта који тек покушава да се избори за своје место у пећиначкој општини. Све је протекло у најбољем реду. Најуспешније смо наградили медаљама и дипломама и надамо се да ће нам следећи турнир бити још масовнији“ – каже Иван Стојаковић..

По речима Милице Ђурђевић, већина деце с којом су она и Иван почели да раде, остала су у клубу.

„Наравно, не рачунајући оне који су завршили основну школу. Имамо нове чланове, које полако упознајемо са основама овог спорта. И даље настављамо сарадњу са РК Словен из Руме, али и са клубовима из Инђије и Старе Пазове. Тренинзи су и даље три пута недељно: понедељак, среда и петак од 20. часова. На жалост, још увек немамо довољно играча истог годишта да бисмо могли да се укључимо у званична такмичења, што значи да можемо играти само пријатељске утакмице са вршњацима из околине и промотивне турнире“ – истиче Милица Ђурђевић.

Коначан пласман у женској конкуренцији:

1. Паклена четворка (Исидора Млађеновић, Ања Лазић, Маја Веселиновић и Бојана Јаковљевић) (27:11) 6,
2. Лубенице (31:18) 4,
3. Беле принцезе (16:22) 2 и
4. Риспект (6:29) без бодова.

Коначан пласман у мушкој конкуренцији:

1. Балончићи (Урош Опачић, Ненад Гачић, Мирослав Андрић и Марко Николић) (54:26) 5,
2. Ратници (32:27) 4,
3. Рукометаши (24:52) 3 и
4. Витезови (33:38) 3 бода.