Након инсталирања нове опреме за све врсте такмичења Спортска хала у Доњем Товарнику у потпуности је приведена намени. У то се јуче уверио Жељко Трбовић начелник пећиначке Општинске управе, који је у пратњи директора Јавне установе „Спортски центар“ Томислава Ћирковића и председника Спортског савеза „Развој спортова“ Синише Ђокића, обишао халу.

Са постављеним трибинама за укупно 280 места за гледаоце и комплетном опремом за одржавање свих лигашких такмичења, како нам је рекао начелник Трбовић, овај спортски објекат омогућиће свим спортским клубовима са територије пећиначке општине да убудуће буду домаћини такмичењима, што до сада није био случај.

„Спортски клубови са територије наше општине до сада су морали да играју у изнајмљеним халама у суседним општинама када су били домаћини, а од сада, у новоопремљеној спортској хали, моћиће да буду домаћини како доликује. Поред тога, хала је у потпуности опремљена спортским реквизитима како за сва школска такмичења тако и за одржавање часова физичког васпитања. Показатељ да је изградња ове хале била пун погодак је и то што је у протеклих десетак дана на разним школским и спортским такмичењима кроз халу прошло око 1500 ученика и спортиста“ – истакао је Трбовић.

Спортска хала добила је сву неопходну опрему од електроподизних кошева, семафора и мрежа за одбојку, преко столова за стони тенис до комплетне опреме за часове физичког – козлића, струњача, разбоја, шведских мердевина, греде, одскочне даске…

По речима Томислава Ћирковића, опремањем ове хале сви су на добитку. „Показало се да су чланови свих 36 чланица Спортског савеза „Развој спортова“ видно напредовали у свим узрастима и категоријама, те ће одржавање утакмица на домаћем терену бити додатна мотивација за бављење спортом, не само њима него и свој деци у нашој општини“ – рекао је Ћирковић.