Трећа по реду и уједно најбројнија Дечја олимпијада окупила је данас у Пећинцима 140 такмичара узраста од три до десет година. Организатор и ове манифестације био је Спортски Савез „Развој спортова“ под покровитељством пећиначке локалне самоуправе. Након интонирања химне „Боже правде“, Дечју олимпијаду је отворила председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички, која је том приликом изразила наду да ће ова манифестација постати традиционална. „Било би лепо да се Дечје олимпијаде одржавају сваке године, јер су овогодишње показале колико су деца заинтересована за овакву врсту надметања и колико им је све ово потребно, јер смо се робујући технологији удаљили од физичке активности, која је деци у овом узрасту неопходна за правилан развој“ – рекла је прва жена Пећиначке општине.

Наступило је укупно шест екипа, а време за које су деца савладала препреке се сабирало у оквиру сваке екипе, тако да је најбоље збирно време на крају остварила екипа Основне школе „Душан Вукасовић-Диоген“ из Купинова, друго место је освојила ОШ „Душан Јерковић-Уча“ из Шимановаца, треће „Змајева школица спорта“ из Пећинаца, четврто ОШ „Слободан Бајић-Паја“ коју су представљала деца из Доњег Товарника, пето Предшколска установа „Влада Обрадовић-Камени“, а на шестом месту је завршила „Змајева школица спорта“ из Руме.

Пехаре је екипама уручила председница општине, а сви учесници су награђени медаљама, које су уручили председница општине и начелник пећиначке Општинске управе Жељко Трбовић, тако да ниједно дете није отишло кући без награде.

Задовољни су били и организатори јер, по речима председника „Развоја спортова“ Синише Ђокића, ово је први пут да је пећиначки спортски савез организовао овакве манифестације. „Организовали смо три Дечје олимпијаде и задовољни смо што се из олимпијаде у олимпијаду повећавао број учесника и побољшавао квалитет такмичара. Спортски савез је окренут пре свега омасовљењу аматерског и школског спорта и с обзиром на број учесника ова манифестација је била пун погодак“ – изјавио је Ђокић и нагласио да би без подршке локалне самоуправе и добре сарадње са школама било немогуће успешно организовати овакво такмичење.