И ове године Базени Пећинци организују низ занимљивих садржаја и спортских надметања намењених првенствено деци узраста од 1. до 8. разреда основне школе током Спортске недеље, која се организује под покровитељством Спортског савеза “Развој спортова” и предузећа Луки Комерц. Овогодишња Спортска недеља осмишљена је да пружи забаву и пробуди такмичарски дух не само основцима, него свим посетиоцима пећиначких базена, а Трком у џаковима и Музичким столицама јуче је званично и започела петодневна недеља спорта.

Награде најуспешнијима у обе дисциплине уручио је Томислав Ћирковић директор Јавне установе “Спортски центар”, а набоља у Трци у џаковима и Музичким столицама била је дванаестогодишња Анастасија Бељин из Голубинаца.

Активни су били и они мало старији посетиоци Базена, који су учествовали на турниру у брзопотезном шаху. Учествовало је 9 играча, а најуспешнији је био Славиша Спасић из Шимановаца са максималних 8 поена.

Током данашњег послеподнева основци ће бити у прилици да се такмиче и опробају своје вештине на турниру у боћању и турниру у стоном фудбалу 2 на 2, док ће сутра љубитељи одбојке на песку уживати на турнирима 4 на 4 (основци) и 3 на 3 (средњошколци и старији).

Последња два дана Спортске недеље резервисана су такмичења на воденим полигонима.

Пријављивање такмичара за учешће на такмичењима вршиће се на лицу места непосредно пред почетак такмичења.