Турниром ветерана у спортској хали у Доњем Товарнику, одиграном 12. јануара, практично је почела фудбалска сезона у општини Пећинци. Учествовало је 16 екипа (5+1), у којима су право наступа имали фудбалери старији од 35 година. Трибине су биле испуњене, а међу посетиоцима били су и председник општине Пећинци Жељко Трбовић, његов заменик Зоран Војкић, председник Спортског савеза „Развој спортова“ Синиша Ђокић, директор ЈУ Спортски центар Томислав Ћирковић, председник старопазовачке општине Ђорђе Радиновић…

„Пећиначка локална самоуправа и Спортски савез „Развој спортова“ поклањају пажњу свим старосним категоријама, што је на најбољи начин доказало и ово занимљиво такмичење. Турнир је окупио све екипе из наше општине, као и пријатеље из читавог Срема и Земуна. Организацијом турнира ветерана на најбољи начин користимо овај простор. Драго нам је да је такмичење протекло у спортском духу и дружењу“ – изјавио је председник Трбовић.

У финалу су се састали Пријатељи Пећинаца (екипа која је окупила играче из целог Срема и Земуна) и Слобода из Доњег Товарника. Пријатељи Пећинаца су били успешнији, окончали су утакмицу резултатом 3:1 и тако освојили прво место на турниру. Пехарима су награђени финалисти и Хајдук 1932 као трећепласирана екипа, а проглашени су и најбољи појединци турнира – Предраг Алексић (Слобода) као најбољи голман и Урош Лековић (Пријатељи Пећинаца) као најбољи играч.

Екипе су играле по куп систему (12 минута утакмица), а финална утакмица је играна 10 минута полувреме. Резултати: први круг, Слобода (Доњи Товарник) – Витез (Суботиште) 2:0, ОФК Брестач – Граничар (Обреж) 2:0, Шумар (Огар) – Срем (Сремски Михаљевци) 2:1, Словен (Сибач) – Доњи Срем 2015 (Пећинци) 0:3, Купиново – Ловац (Карловчић) 0:0, пеналима 2:3, Хајдук 1932 (Шимановци) – Младост 1932 (Прхово) 2:0, Пријатељи Пећинаца – Камени (Ашања) 3:1 и Напредак (Попинци) – Сремац (Деч) 3:0; четвртина финала, Слобода – ОФК Брестач 0:0, пеналима 2:1, Шумар – Доњи Срем 2015 0:0, пеналима 1:3, Ловац – Хајдук 1932 0:3 и Пријатељи Пећинаца – Напредак 2:0; полуфинале, Слобода – Доњи Срем 2015 0:0, пеналима 3:2 и Пријатељи Пећинаца – Хајдук 1932 3:0; финале, Пријатељи Пећинаца – Слобода 3:1.