Спортска хала у Доњем Товарнику јуче је била стециште квалитетних женских одбојкашких екипа из целе Србије. Први пут на територији пећиначке општине одржан је Турнир млађих категорија у одбојци – 2004. годиште и млађе у организацији Одбојкашког клуба “Младост 07”, а под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“ и пећиначке локалне самоуправе.

Турнир је отворио Синиша Ђокић, председник Спортског савеза “Развој спортова” а најбоље екипе Бачке, Срема и града Београда приказале су игру вредну пажње. Тренер ОК “Младост 07” Бојан Алексов каже да је веома задовољан приказаним квалитетом игре свих екипа, као и игром пећиначких одбојкашица, којима је ово прва утакмица у тако јакој конкуренцији.

“Организација оваквог турнира захтевала је велики напор с обзиром да се први пут у нашој општини организује одбојкашки турнир ових размера, а све то не бисмо успели без безрезервне подршке пећиначког Спортског савеза и локалне самоуправе. Жеља нам је да овај турнир прерасте у традиционални, а јучерашњи дан је показатељ да то можемо и хоћемо. Утакмице су протекле у фер игри, уз коректно суђење, без иједне повреде одбојкашица или примедби тренера, што нас само мотивише да следеће године можда проширимо број екипа учесница, као и допунимо програм турнира у циљу промовисања наше општине” – рекао је Алексов.

Девет екипа је играло у 3 групе, на 3 мреже, а одбојкашице ОК Лазаревац заслужено су понеле титулу најбољих и освојиле шампионски пехар. Друго месту освојио је ОК Железник из Београда, а треће место припало је одбојкашицама ОК “Спас”, такође из Београда. Домаће одобојкашице су у борби са осам изузетно јаких екипа показале квалитет и упорност и успеле да се изборе за пето место. Титулу најбољег играча турнира понела је одбојкашица ОК Лазаревац Нађа Каличанин, најбољи прималац турнира је Александра Гобељић члан ОК Железник, а као најбољи техничар награђена је одбојкашица ОК “Спас” Неда Димитровска. Награде најуспешнијима уручио је директор Јавне Установе “Спортски центар” Пећинци Томислав Ћирковић.

Коначан пласман:

  1. ОК Лазаревац
  2. ОК Железник Београд
  3. ОК Спас Београд
  4. ОК Младост Инђија
  5. ОК Младост 07
  6. ОК Лаки Стар Београд
  7. ОК Први Темпо Сремска Митровица
  8. ОК Комете Београд
  9. ОК Лавице Нови Сад