Спортска хала у Доњем Товарнику, јуче је окупила дечаке и девојчице осмогодишњих школа са територије општине Пећинци на промотивном турниру у малом фудбалу, у организацији пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“. Фудбалско умеће на терену показало је девет екипа у мушкој и три екипе у женској конкуренцији.

Награде најуспешнијим екипама уручио је Синиша Ђокић, председник Развоја спортова, који је том приликом нагласио да је ово само први у низу промотивних турнира које ће Спортски савез, захваљујући покровитељству пећиначке локалне самоуправе, организовати у наредном периоду у различитим спортовима и којима ће бити обухваћени, како основци, тако и полазници предшколске установе.

„Циљ промотивних турнира, као и наш основи циљ, је да се што већи број деце укључи у спортске активности и да им се у најранијем узрасту развије љубав према спорту“ – истакао је Ђокић.

ДЕЧАЦИ

Резултати: први круг, Доњи Товарник – Карловчић 1:0, Обреж – Ашања 5:2, Пећинци И – Деч 6:0 и Шимановци – Купиново 6:0; други круг, Пећинци ИИ – Обреж 0:3, Доњи Товарник – Шимановци 2:1 и Пећинци И – Карловчић 1:0; полуфинале, Обреж – Пећинци И 0:1, Доњи Товарник слободан; финале, Пећинци – Доњи Товарник 2:0.

ДЕВОЈЧИЦЕ

Резултати: Купиново – Пећинци 2:1, Пећинци – Шимановци 0:2 и Шимановци – Купиново 0:0.