Ових дана у Брестачу се увелико уређују терени за мале спортове у оквиру припрема за прославу сеоске славе, чији ће саставни део бити и спортска такмичења. Као нам је рекао председник Савета месне заједнице Брестач Марко Сретковић, стари, оштећени кошеви су замењени новим, а поправљени су и дотрајали делови мобилијара на оба дечја игралишта.

„Захваљујући Спортском савезу „Развој спортова“, до славе ће бити постављене нове мреже на головима за мали фудбал, а биће поправљени и рефлектори на теренима за мале спортове, јер је у плану организовање ноћног турнира у малом фудбалу. Посебно нам значи што нам је Савез изашао у сусрет за поправку дечјих игралишта, која су делом од старости, а делом због бахатости појединаца, била прилично оштећена. Сада брестачки малишани могу поново безбедно да се играју“ – каже Сретковић.

Радове је обишао и председник „Развоја спортова“ Синиша Ђокић, који је том приликом изјавио да се терени за мале спортове и дечја игралишта уређују и поправљају и у осталим насељима пећиначке општине.

„Завршени су радови на поправци мобилијара на дечјим игралиштима у Огару, Суботишту и Доњем Товарнику. Наставићемо са обнављањем дечјих игралишта у свим насељима где је то потребно“ – изјавио је Ђокић.