Услови коришћења кукија

Последња измена: 1. јул 2019.

Овај сајт користи тзв. кукије како би побољшао корисничко искуство и осигурао његово несметано функционисање.

Ови услови коришћења кукија су део Политике приватности. За више информација о нама и о томе како штитимо податке посетилаца, молимо Вас да погледате нашу Политику приватности.

Како бисмо вам обезбедили приступ веб-сајту и персонализованију и бољу услугу потребне су нам информације како и на који начин користите овај веб-сајт. Те информације добијамо коришћењем малих текстуалних датотека које се називају кукији. Кукији садрже мале количине података које наш сервер шаље и смешта на ваш рачунар или други уређај. Приликом сваке наредне посете Ваш веб-претраживач шаље ове кукије назад и наш сервер може да препозна и запамти ваше корисничке преференције (посете, кликове, историју активности).

Детаљније информације о раду и коришћењу кукија можете сазнати на ВИКИПЕДИЈА

Кад год користите овај сајт, информације могу бити прикупљене коришћењем кукија или других технологија (информације о језику, земљи или страницама које сте претходно посетили). Кукије користимо пре свега у техничке сврхе (функционалност веб-сајта). Ове информације не могу бити повезане са било којим појединцем. Коришћењем овог сајта пристајете на употребу кукија у складу са условима описаним у овом обавештењу.

Које кукије користимо и зашто?

Неки од кукија које користимо потребни су како бисмо Вам што више прилагодили и персонализовали понуђени садржај, као и омогућили приступ ограничено доступним садржајима за регистроване кориснике.

Kористимо такође функционалне кукије који нам омогућавају да прилагодимо сајт нашим корисницима; нпр. одабир језика, региона, или анкете/упитника који сте већ попунили. Ове информације се користе искључиво у наведене сврхе у ограниченом временском периоду. Све информације су потпуно анонимне и не користе се у друге сврхе.

Ми такође користимо аналитичке сервисе како бисмо схватили колико наш садржај има ефекта, шта занима наше кориснике и како да побољшамо функционисање нашег сајта. Осим тога користимо и веб-путоказе (web beacons) и пикселе за праћење (tracking pixels) да утврдимо број посетилаца, као и „кукије перформанси“ како бисмо пратили колико појединачних корисника приступа овом веб-сајту и колико често. Ове информације се користе само у статистичке сврхе и неће бити коришћене за идентификацију било ког корисника.

Како контролисати кукије?

Коришћењем овог веб-сајта сагласни сте са постављањем кукија на ваш рачунар или други уређај као што је објашњено у тексту изнад. Међутим, можете контролисати и управљати кукијима на различите начине. Имајте на уму да уклањање или блокирање кукија може утицати на ваше корисничко искуство, а делови овог веб-сајта можда неће бити у потпуности доступни.

Контрола веб-претраживача

Већина веб-претраживача омогућава преглед кукија који имате, као и њихово појединачно брисање или блокаду на појединим или свим страницама. Ако избришете све кукије, све претходно подешене поставке наше веб-странице биће изгубљене.

Управљање аналитичким кукијима

Уколико желите, можете се одјавити или бити забележени као анонимни корисник приликом бележења информација од стране аналитичких кукија. За аналитику користимо пружаоце услуга, наведене у наставку, а више о правилима, приватности и кукијима које користе сазнајте на њиховим веб-страницама:

Google Analytics: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Друштвени сервиси и мреже

У употреби су и ‘дугмићи за друштвене мреже’ како бисмо нашим корисницима омогућили да деле или обележавају веб-странице. Ови сервиси могу, као трећа страна доћи до неких Ваших података, и пратити Вашу активност на интернету. Молимо Вас да се на њиховим страницама упознате са условима коришћења и правилима о приватности, како бисте се заштитили од могућих неугодности приликом коришћења ових сервиса.

Екстерне веб-услуге

Повремено на својим страницама користимо екстерне веб-услуге за приказ садржаја унутар наше веб-странице, нпр. за приказ слика, видео садржаја или анкета. Како је и претходно описано у одељку о друштвеним сервисима, не можемо спречити прикупљање информација о Вашем коришћењу ових уграђених садржаја и Вашој активности на интернету од стране сервиса наших партнера.

Повремено ћемо ажурирати Услове коришћења кукија, а сваку измену означићемо датумом на врху странице, која ће бити валидна од тог датума. Предлажемо да повремено прегледате ове Услове коришћења кукија како бисте били информисани о нашим начинима коришћења кукија.