Најмлађи Шимановчани узраста од четири до седам година однедавно су у прилици да похађају Школицу спорта, да на најбољи начин искористе своје слободно време и правилно развоју своје моторичке способности. Школицу спорта „Пегаз“ воде млади студенти ДИФ-а Милош Ковачевић и Марија Ђурђевић из Шимановаца, а како су нам рекли, идеја за покретање овакве школице потекла је управо из жеље да се код деце овог узраста у најранијем периоду утиче на правилан развој, као и да се на време припреме за озбиљније бављење спортом.

Три пута недељно двадесетак малишана тренира по сат времена, а имали су и неколико јавних наступа у оквиру Дечје олимпијаде коју организује пећиначки Спортски савез „Развој спортова“.

„Одавно размишљамо да покренемо школицу, с обзиром да волимо рад с децом. Деца, узраста 4-5 година немају превише могућности да се баве спортом, да на прави начин користе своје слободно време. Најлакше им је пустити цртаће. Кратко време бораве у вртићу и то је то. Зато се јављају проблеми у њиховом развоју као што су крива кичма, равна стопала и слично. Покушавамо да то исправимо. Ставили смо акценат на развој моторичких способности и координацији покрета, као и на побољшање брзине, снаге и издржљивости“ – истакао је Ковачевић.

Како су нам рекли Милош и Марија, велику подршку добили су од Основне школе „Душан Вукасовић Диоген“ која им је уступила фискултурну салу за рад са децом, као и Спортског савеза „Развој спортов