Јуче је на теренима за мале спортове пећиначке Основне школе „Слободан Бајић Паја“, одржан јубиларни 10. Фестивал одбојке, у организацији Одбојкашког клуба „Младост 07“ а под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“.

Пре првог звиждука судија 300 младих одбојкаша на пећиначким теренима поздравио је председник Развоја спортова Синиша Ђокић.

„Одбојка у Пећинцима је одавно је ухватила здраве корене. Посебно нам је драго што је овај спорт врло популаран међу најмлађима, за шта је, умногоме заслужан и овај Фестивал одбојке. Колико он ужива углед, највише показује традиција дуга десет година“ – рекао је Ђокић.

На турниру је учествовало 12 одбојкашких клубова из целе Србије, који су се такмичили у 9 категорија: 7 катрегорија за девојчице и 2 категорије за дечаке – ОК Нова Пазова, ОК Стар из Новог Сада, ОК Младост 07, ОК Железник, ОК Рума, ОК Тент из Обреновца, ЖОК Макс из Шида, ОК Инђија, ОК Спас из Београда, ОК Тријумф из Шида, ОК Академија Сингидунум из Београда, ЖОК Младост из Инђије.

Према речима тренера домаћина ОК „Младост 07“ и организатора Фестивала Бојана Алексова, јучерашње такмичење није било никада масовније и квалитетније.

„Драго ми је да су се клубови одазвали у овом броју и да смо могли да овај јубиларни 10. Фестивал одбојке подигнемо на виши ниво, како и заслужује. Време нас је послужило, деца су задовољна а велику захвалност дугујемо пећиначком Спортском савезу не само на данашњем покровитељству, него и на свој подршци коју нам пружа“ – изјавио је Алексов.

Победници по разредима: ДЕВОЈЧИЦЕ, 2 разред: Тент (Обреновац); 3 разред: Тент 3 (Обреновац); 4 разред:Макс (Шид); 5. разред: Стар (Нови Сад); 6. разред: Младост 07 (Пећинци); 7. разред: Младост 07 (Пећинци); 8. разред: Стар 1 (Нови Сад); ДЕЧАЦИ: 5 – 6 разред: Младост 07 (Пећинци); 7 -8 разред: ОК Инђија.