ТРАДИЦИЈА ДУГА 21 ГОДИНУ (31. 08. 2018.)

Турнир пионирских екипа „Будући асови“, који организује Фудбалски клуб Хајдук 1932, уз подршку локалне самоуправе, доживео је јуче своје 21. издање. На игралишту у Шимановцима, прилагођеном за узраст 2008. годишта, своје фудбалско умеће показали су, поред домаћег Хајдука 1932, Чивија и Мачва из Шапца, Школа фудбала „Шарић“ из Београда, Црвена звезда, Партизан, ОФК Београд и Земун

Титулу су освојили млади фудбалери Црвене звезде, савладавши у финалу тим Партизана који је морао да се задовољи другим местом, док се за треће место изборила београдска Школа Фудбала „Шарић“.

Турнир је свечано отворио заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић, док је награде најуспешнијим екипама и појединцима уручио председник општине мр Жељко Трбовић, који је том приликом нагласио да је срећан што је турнир „Будући асови“ доживео своје 21. издање и до сада већ изнедрио већи број фудбалских асова.

„Општина Пећинци улаже значајна средстава у младе и спорт. Изградили смо спортску халу у Доњем Товарнику, градимо и обнављамо игралишта за мале спортове и дечја игралишта, реновирамо фискултурне сале. Наставићемо и даље да младе на најбољи начин усмеравамо, не само према фудбалу, већ и према свим осталим спортовима, јер нам је важно да млади живе здравим животом и да се држе што даље од кафана, алкохола, дроге и других порока“ – поручио је први човек пећиначке општине

За најбољег играча турнира проглашен је Вељко Журић из Црвене звезде, док јеМатија Аврамовић из Партизана проглашен за најбољег голмана. Његов клупски колега Василије Суботић је са 5 постигнутих голова најбољи стрелац, а титулу најбиљег тренера понео је Милан Савковић из Црвене звезде. У жонглирању лоптом најуспешнији је био Никола Зорић из Земуна.

БУДУЋИ АСОВИ НАЈАВА (29. 08. 2018.)

Спортски савез „Развој спортова“ покровитељ је овогодишњег издања турнира пионирских екипа „Будући асови“, који се игра у Шимановцима 30. августа.

„Остало је само да се жребом одреде састави група“ – каже Жарко Мркајић, тренер најмлађих фудбалера Хајдука и оснивач турнира – „Учествоваће Црвена звезда, Партизан, ОФК Београд, Земун, Мачва и Чивија из Шапца, ШФ Шарић из Земуна и Хајдук. Свечано отварање је 30. августа, у 9.00 часова, а од 9.15 играју се прве утакмице. Сви мечеви се играју на главном терену Хајдука, прилагођеном за узраст који ће се такмичити, а то је 2008. годиште“ – каже Мркајић и најављује да би финална утакмица требало да почне у 13.30, а да је додела награда најбољим екипама и појединцима предвиђена за 14.00 часова.

БУДУЋИ АСОВИ ШИМАНОВЦИ (23. 08. 2018.)

Под покровитељством пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“, наставља се лепа традиција Фудбалског клуба Хајдук 1932 из Шимановаца. Наиме у четвртак, 30. августа, биће одржан турнир пионирских екипа „Будући асови“, на којем ће играти млади фудбалери 2008. годиште.

Како нам је рекао Жарко Мркајић, тренер најмлађих фудбалера из Шимановаца, овогодишњи турнир, 21. по реду, окупиће велики број малих фудбалера.
„За сада, учешће су потврдили Црвена звезда, Партизан, ОФК Београд, Земун, ШФ „Шарић“ из Београда, као и шабачке екипе Мачва и Чивија. Очекујемо позитиван одговор и Рада. Поред пехара и медаља за најбоље екипе, обезбеђене су награде и за најистакнутије појединце: најбољег играча, голмана и стрелца“ – рекао је Мркајић.