У оквиру обележавања Дана општине, на шеталишту у Пећинцима одржана је традиционална трећа по реду Олимпијада предшколаца, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ и Предшколске установе “Влада Обрадовић Камени” а под покровитељством пећиначке локалне самоуправе. Преко 200 малишана из свих петнаест насеља општине на полигону спретности показали су вештине у савладавању препрека, такмичећи се са својим вршњацима али и дружећи се уз песму и игру.

Иако су деца показала завидан спортски дух, манифестација Дечја олимпијада није такмичарског карактера, те је организатор за све учеснике припремио медаље које су им уручили Зоран Војкић заменик председника Општине Пећинци, Драгана Крстић начелница Општинске управе, Снежана Гагић начелница Одељења за друштвене делатности, Синиша Ђокић председник пећиначког Спортског савеза и Милорад Пантић директор предузећа „Луки комерц“ које је донирало освежења за малишане.

Како нам је рекао заменик председника Општине Пећинци Зоран Војкић, посебно је задовољство видети насмејана лица деце.

„Наравно, највећи поклон свакоме од нас су њихови осмеси и радост којима су испунили данас пећиначко шеталиште. Оно што је важно то је да следеће школске године полазе у први разред, када их очекују сасвим друкчије обавезе, али на спорт не смеју да забораве. Зато смо ту ми, да их од најранијих дана усмеримо на спорт, али и да им омогућимо безбедно и боље школовање. Трудићемо се свакако да побољшамо услове у школама у свим нашим насељима, како би сва деца имала подједнаке услове за стицање знања“ – рекао је Војкић.

Као и све досадашње Олимпијаде и ову је организовао Спортски савез „Развој спортова“, а Синиша Ђокић директор ове установе презадовољан је постигнутим резултатима након сваког такмичења.

„Наш примарни циљ је усмеравање деце предшколског и школског узраста на спорт, а приметан је све већи број деце у нашим спортским клубовима. Важно нам је да деца од најранијих дана схвате да је бављење спортом од изузетне важности за њихов правилан развој, посебно током школовања када ће имати далеко више обавеза него данас. Ми ћемо наставити и даље у сарадњи са пећиначком локалном самоуправом да их усперавамо на спортске терене и склонимо са улица, јер то је једини начин да сутра ти млади људи буду здрави и корисни чланови друштва“ – казао је Ђокић.

Трећом Олимпијадом предшколаца на шеталишту у Пећинцима задовољна је и Анита Волчевски директор Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“, а како каже деци оваква манифестација доста значи јер се упознају и друже на полигону спретности, и свакако да ће им овај дан остати у лепом сећању.