Преко 200 предшколаца из свих петнаест насеља са територије пећиначке општине, данас се окупило на шеталишту у Пећинцима и уз осмех, песму и дружење приказали такмичарски дух у савладавању препрека на полигону спретности. Као и претходних година, у оквиру обележавања Дана општине, и ове године је одржана традиционална, четврта по реду, Олимпијада предшколаца у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ и Предшколске установе “Влада Обрадовић Камени”, а под покровитељством пећиначке локалне самоуправе.

Иако су деца на полигону показала спортски дух, манифестација није такмичарског карактера, а организатор је за све малишане учеснике припремио медаље које су им уручили Зоран Војкић заменик председника Општине Пећинци, Драгана Крстић начелница Општинске управе, Маја Дошеновић из општинског Одељења за друштвене делатности, Синиша Ђокић председник пећиначког Спортског савеза, Анита Волчевски директор Предшколске установе и њена заменица Светлана Поповић.

Како нам је рекао Зоран Војкић за њега су највећи поклони дечји осмеси, које данас види на шеталишту.

„Радост коју данас видимо на пећиначком шеталишту је непроцењива и ја сам пресрећан што сам данас са њима. Важно је да се деца од најранијих дана баве спортом и развијају здраве навике, јер већ следеће године полазе у први разред када их чекају и веће обавезе, али спорт не смеју да забораве. Хвала свој деци и васпитачима који су данас, на овим спортским играма, својим осмесима увеличали наше Дане општине“ – изјавио је Војкић.

А да деца не забораве на бављење спортом задужен је Спортски савез „Развој спортова“ који из године у годину повећава број чланова и неуморно ради на популаризацији спорта код деце, организујући овакве и сличне спортске манифестације намењене најмлађима.

„Заједно са локалном самоуправом поставили смо јасан циљ, а то је развој аматерског и школског спорта, јер желимо, пре свега да деца предшколског и школског узраста схвате значај бављења спортом. Ове године увели смо мале новине на олимпијади и надам се, на радост свих учесника, организовали смо мали излет по нашој општини, јер мислимо да деца прво треба да упознају своју општину и све лепоте које она нуди, али и да се упознају и друже међусобно. Прво ће посетити Ловачки дом у Доњем Товарнику где ће видети реплику Свињарске колебе, а затим се у дворишту Аксентијевог кућерка у Огару опустити, дружити и играти. На крају посетиће и Етно кућу Путник у Купинову“ – рекао је Ђокић.

Заједно са својим васпитачима, предшколци из свих 15 насеља пећиначке општине поред спортског духа показали су и радост и сврху другарства, а четвртом Олимпијадом предшколаца задовољна је и Анита Волчевски, директорица Предшколске установе.

„Овај дан је јако значајан за децу, што се види и по њиховим осмесима. Желимо пре свега да се деца друже и упознају, да што више бораве на свежем ваздуху и да учествују на оваквим спортским играма. Пресрећни су, једва чекају да изађу на полигон и покажу своју спретност, а данас не могу да дочекају излет и да упознају лепоте наше општине“ – казала је Волчевски.