Друга група од педесет осам ученика основних школа са територије наше општине и средње техничке школе из Пећинаца од среде борави у Херцег Новом на бесплатном летовању, којим су их за постигнуте резултате у учењу и у школском спорту наградили Општина Пећинци и Спортски савез „Развој спортова“.

Сва деца су добро, а лепо и сунчано време углавном проводе на плажи или на спортским теренима, о чему нас је обавестио Милан Ђокић, секретар Развоја спортова, који је свакодневно у контакту са наставницима који су отпутовали са децом.

“Најважније је да су деца здрава и задовољна летовањем. Спортски терени су пуни, као што су били када је боравила и прва група деце, а за сутра је планирано да дан проведу у спортским активностима на теренима Спортског центра Игало” – рекао нам је Ђокић, и додао да је шетња по старом граду редовна, као и упознавање деце са културно-историјским наслеђем Херцег Новог, бисером овог дела Јадрана.

Уколико се све буде одвијало по плану, деца би из Херцег Новог требало да крену у суботу, 1. јула, у јутарњим или вечерњим сатима, о чему ће родитељи бити благовремено обавештени и путем нашег сајта.