Педесет двоје најбољих основаца и средњошколаца са територије општине Пећинци синоћ су отпутовали на заслужено наградно летовање у Херцег Нови, које већ седму годину организује Спортски савез “Развој спортова”, а финансира пећиначка локална самоуправа.

Ученике је на пут испратио и председник општине Пећинци Синиша Ђокић који нам је том приликом рекао да је ово наградно путовање само један вид подстицаја за децу који спроводи пећиначка локална самоуправа, као и да је добра сарадња са Спортским савезом и образовним установама на територији наше општине резултовала низом мера подрше образовању које све имају један циљ – усмерити децу првенствено на континуирано стицање знања, али и на спортске активности.

“Прошле године је изостало наградно летовање због епидемије корона вируса, али ове године настављамо тамо где смо стали претпрошле године. И не само са наградним летовањем, него и низом других мера подршке нашој најуспешнијој деци. Данас су почели са радом и пећиначки базени, где сви одлични ученици са територије наше општине имају бесплатан улаз током читаве купалишне сезоне, а наредних дана почиње и бесплатна школа пливања за све малишане који желе да науче да пливају, али и оне мало старије који желе да усаврше разне стилове пливања. Циљ нам је да сву децу која се током школске године труде и вредно раде на крају и наградимо, као и да управо она буду пример другој деци. Ова деца која данас одлазе у Херцег Нови су доказ да овакав приступ пећиначке локалне самоуправе даје резултате. Драго ми је да је све више одличних ученика и добрих спортиста у све три основне школе, као и средњој школи, који својим знањем и ангажовањем на крају школске године заслуже овакве награде” – истакао је први човек пећиначке општине.

Као и сваке године, половина ученика је заслужила наградно летовање на основу успеха у учењу, а друга половина на основу резултата постигнутих у школском спорту.

Средњошколка Јулијана Андрић из Пећинаца одлична ученица и најбољи спортиста у разреду, која већ десет година тренира одбојку, рекла нам је да је свака награда подстиче на постизање што бољих резултата не само у школи и спорту, него и уопште у животу, као и да ће се и следеће године потрудити да се нађе међу награђенима за бесплатно летовање, а са Јулијаном је сагласан и њег друг Алекса Вукић из Пећинаца који је наградно путовање заслужио на основу постигнутих резултата на школским такмичењима из историје.

Педесет двоје ученика, заједно са три пратиоца и педијатром пећиначког дома здравља, наредних десет дана боравиће у Херцег Новом, где ће уз уобичајене активности на плажи бити у прилици и да се баве спортом, али и уживају током излета у Бококоторском заливу.

Како нам је јавио Милан Ђокић председник Спортског савеза, деца су током раних јутарњих сати безбедно стигла у Херцег Нови и сместила се, а већ током данашњег дана већина деце је посетила и градску плажу и уживала у чарима мора.

Родитељи ученика ће редовно моћи да се информишу о активностима деце током летовања, као и о тачном времену повратка путем нашег сајта.