У Спортској хали у Доњем Товарнику, у суботу 18. марта, одржана су два такмичења у дечјем фитнесу – КУП Србија опен 2023 и Топ Форма КУП 2023, на којима је учешће узело 10 клубова из целе Србије уз присуство 300 такмичара узраста од 3 до 16 година.

Куп Србија Опен је квалификационо такмичење за светско првенство које ће бити одржано у јуну ове године, а отворио га је спортски директор Савеза Србије за боди билдинг, боди фитнес, фитнес и аеробик Зоран Ћендић, док је Топ Форма КУП отворио покрајински посланик Александар Мандић.

Међу 300 такмичара били су и чланови шимановачког клуба Топ Форма који су још једном показали зашто су међу најбољим и најбројнијим клубом у Србији, јер како нам је рекла Маја Радосављевић, тренер репрезентације Србије и „Топ Форме“, у суботу су освојили 4 златне медаље и то су државни прваци – Зоран Кирић категорија дечаци до 10 година, Анастасија Симић категорија 9 година, Уна Гератовић категорија 12 година и Милица Грубор категорија 14 година.

“Поред тога освојили смо и 1 сребро и 3 бронзане медаље. Након ових такмичења настављамо са припремама за светско првенство, на које смо обезбедили пласман. Као председник Комисије за млађе узрасте у Савезу Србије за боди билдинг, боди фитнес, фитнес и аеробик могу само рећи да сам презадовољна успехом и овом приликом бих саветовала свим родитељима да своју децу укључе у било који спорт, како би квалитетно проводили слободно време, а уз то уједно имали здрав раст и развој” – казала је Радосављевић и том приликом се захвалила Општини Пећинци и Спортском савезу “Развој спортова” на несебичној помоћи у организацији оваквих такмичења.