Под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“, на помоћном терену Спортског центра „Сувача“ у Пећинцима, у петак, 29. маја, почела је са радом школа голмана.

Како нам је рекао Синиша Ђокић председник Развоја спортова, са младим и талентованим голманима из пећиначке општине и околине радиће Ђорђе Вујаковић – Ђула, чувени фудбалски стручњак, који дуги низ година ради на едукацији голмана.

„После паузе дуге два и по месеца, фудбал се враћа на велика врата. Најпре су почеле са радом Школе фудбала, а на иницијативу нашег Савеза покренута је школа у оквиру које се организовано ради са младим и талентовним голманима. Првом заједничком тренингу присуствовало је три полазника. Препоручујемо свима који желе да се усавршавају да се прикључе нашој школи голмана, јер од Ђорђа Вујаковића има шта да се научи“ – изјавио је Ђокић.

Ђорђе Вујаковић наставља своју мисију да пребогато искуство преноси на младе и талентоване голмане.

„На првом тренингу су били: Михаило Шљукић, осамнаестогодишњи голман из Шимановаца, нешто старији Стефан Милановић из Руме (члан Радничког из Сремске Митровице), као и Јован Опарница, првотимац војвођанског лигаша Слободе, из Доњег Товарника. Чињеница је да фудбалери, па и голмани, далеко боље раде у групи. До почетка званичних припрема, са голманима ћемо радити два до три пута недељно, како би се што спремније укључили у рад са саиграчима“ – рекао је Вујаковић.