Синоћ су представницима фудбалских клубова из пећиначке општине уручени пакети спортске опреме које је преко Општинског фудбалског савеза донирао Фудбалски савез Србије. Донацију, која садржи по 18 комплета дресова у клупским бојама и по три лопте за сваки клуб, представницима свих 15 клубова уручили су председник општине Пећинци Синиша Ђокић, директор Јавне установе „Спортски центар“ Томислав Ћирковић и секретар ОФС Милан Ђокић.

Председник Ђокић се захвалио Фудбалском савезу Србије на подршци пећиначким фудбалским клубовима и поручио представницима клубова да ће и убудуће имати и подршку пећиначке локалне самоуправе и Спортског савеза „Развој спортова“, а уједно их је обавестио да ће трошкове штампе за брендирање дресова сносити Спортски савез.

Председник ФК „Напредак“ из Попинаца Зоран Кокановић каже да је свака помоћ увек додбродошла, а посебно у време када се првенство одвија у условима пандемије.

„Ово је велика помоћ нама из управе клуба, али и велики подстрек играчима, јер је заиста тешко организовати утакмице у оваквим условима, посебно када се игра без публике. Да немамо подршку Општине и Спортског савеза било би још теже, али подршку имамо, боримо се, и одржаћемо фудбал у нашој средини и у оваквим условима“ – изјавио је Кокановић.