Председник општине Пећинци Синиша Ђокић испратио је, 20. јуна, другу групу ученика основих и средње школе из пећиначке општине на бесплатно летовање у Херцег Нови.

Председник Ђокић је истакао да је ове године 130 најуспешнијих ученика заслужило наградно летовање што је, како је рекао, јасан показатељ да овакав систем награђивања даје резултате, али и да ово није једина нова мера подршке породици, деци и образовању.

„Морам да кажем да смо ученицима који су завршили четврти разред уручили једнократне новчане награде од 10.000 динара, свој деци која су завршила осми разред 20.000 динара, а ту су и бесплатан вртић, бесплатни уџбеници за децу од првог до осмог разреда. Хоћемо да покажемо да Општина стоји иза наше деце, да помогнемо нашим родитељима како би лакше ишколовали ову децу и како би та деца остала да живе и да раде овде на територији општине Пећинци“ – нагласио је председник Ђокић.

Са другом групом ученика отпутовао је, испред организатора летовања Спортског савеза „Развој спортова“, секретар Милан Ђокић.

„Спортски савез већ дуги низ година, уз феноменалну сарадњу са локалном самоуправом општине Пећинци, награђује наше најбоље спортисте и најбоље ученике десетодневним бесплатним летовањем. Једна прелепа традиција која је још један показатељ колико локална самоуправа даје на значају младима и колико се труди да ти исти млади остану да раде, да уче и да привређују у нашој општини. Надамо се да ће се та традиција наставити и убудуће“ – рекао је секретар Ђокић.

Поред заслуженог одмора, наше ученике током десетодневног боравка у Херцег Новом очекује и низ спортских активности, као и разни излети по црногорској обали.

Како нам је јавио Милан Ђокић, деца су већ данас у јутарњим сатима безбедно стигла у Херцег Нови, а путовање је протекло без проблема.