Председник општине Пећинци Синиша Ђокић испратио је синоћ другу групу ученика основих и средње школе из пећиначке општине на бесплатно летовање у Херцег Нови.Како је рекао председник Ђокић Општина Пећинци већ дужи низ година награђује ученике који су током претходне школске године постигли запажене резултате у учењу и школском спорту, а од ове године ова мера је проширена.

„Драго ми је да овакав систем награђивања ученика даје резултате, јер имамо све више и више одличних младих спортиста и ученика који постижу све запаженије резултате на школским такмичењима. Право је задовољство рећи да од ове године награђујемо дупло више ђака бесплатним летовањем, а надам се да ће ово бити подстицај за све ученике и да ћемо следеће године имати још више најбољих и најуспешнијих, како у учењу, тако и у школском спорту“ – истакао је председник Ђокић, и додао да од ове године на летовање иду и ученици који због обавеза у школама и на факултетима своју награду нису искористили прошле године.

Са другом групом од 58 ученика отпутовали су испред организатора летовања Спортског савеза „Развој спортова“ Томислав Ћирковић, директор ЈУ „Спортски центар“, наставници и лекар, који су задужени за безбедност и здравље деце.

Узбуђење пред пут, родитеља који испраћају и нестрпљиве и радосне деце, претворило је топло вече у Пећинцима у слику препуну лепих емоција. Један од њих 58 који је са нестрпљењем ишчекивао полазак аутобуса, био је и Богдан Николић из Пећинаца, ученик 5. разреда, који нам је рекао да, иако се трудио и марљиво учио током целе године, није могао да верује да је добио ово наградно летовање.

„На такмичењима из историје и математике стигао сам до окружних и јесам вредно радио, иако нисам знао да ће да ме награде за то. Јако сам узбуђен што идем у Херцег Нови и имам лептириће у стомаку и не могу да дочекам“ – казао нам је видно срећан Богдан.

Близнакиње Јулија и Хана Одобашић из Купинова, ученице 7. разреда, обе су заслужиле бесплатно летовање постигнутим резултатима у школском спорту – Јулија је са својим школским тимом стигла до окружног такмичења у фудбалу, док је Хана била боља у атлетици, на 100 метара, где је стигла, такође, до окружног такмичења.

„Веома сам срећна што идем на море и не могу да дочекам. Захвална сам Спортском савезу и Општини Пећинци што су нас овако лепо наградили“ – рекла је Хана.

Како нам је јавио Милан Ђокић, који борави у Херцег Новом са првом групом ђака, деца су већ данас у јутарњим часовима безбедно стигла у Херцег Нови, а путовање је протекло без проблема.