Председник општине Пећинци Синиша Ђокић испратио је синоћ прву групу од 61 ученика основних и средње школе из пећиначке општине на бесплатно летовање у Херцег Нови. Ово је већ традиционална мера којом Општина Пећинци награђује ученике који су током претходне школске године постигли најбоље резултате у учењу и у школском спорту, а како је нагласио председник Ђокић, од ове године је мера и проширена.

„Ове године смо увели две туре бесплатног летовања, тако да ћемо наградити преко 120 ученика, што је двоструко више него претходних година. Видљиво је да ова мера даје резултате. Ове године Основна школа из Пећинаца је освојила треће место на државном првенству у фудбалу, а још неколико ученика је постигло запажене резултате на државним такмичењима. Све то је изузетан успех који заслужује награду. Ове године увели смо још једну измену због ученика осмог разреда основне и четвртог разреда средње школе, који због уписа на даље школовање нису могли да искористе бесплатно летовање. Њима је омогућено да своје наградно летовање искористе наредне године. Тако већ ове године на летовање иду и у ченици који због обавеза у школама и на факултетима своју награду нису искористили прошле године“ – изјавио је Ђокић и додао да су ове године наградним летовањем обухваћени и ученици из породица слабијег материјалног стања.

Организатор летовања је Спортски савез „Развој спортова“, а са ученицима путују и секретар Савеза Милан Ђокић, четири наставника и лекар, који ће бити задужени за безбедност и здравље деце током летовања. Милан Ђокић каже да спровођење ове мере никако не би било могуће без свесрдне финансијске подршке Општине Пећинци, која показује велико разумевање за потребе најмлађих.

И родитељи са којима смо имали прилику да разговарамо сматрају да је награђивање најуспешнијих ученика бесплатним летовањем одлична мера, која подстиче ученике да више труда улажу у учење и у бављење спортом.

„Деца су презадовољна и јако се радују летовању које су заслужила својим радом и трудом, а ми као родитељи можемо да упутимо само речи хвале локалној самоуправи због начина на који брине о нашој деци“ – рекао нам је Љубомир Новаков из Обрежа који је на наградно летовање испратио кћерку Ању, ученицу другог разреда средње економске школе у Пећинцима, која је награђена због успеха у школском спорту.

Како нам је јавио Милан Ђокић, деца су већ данас у јутарњим часовима безбедно стигла у Херцег Нови, а путовање је протекло без проблема.