Зимски одмор за фудбалске клубове из пећиначке општине, бар за оне у вишим лигама, полако се приводи крају. Једини зонаш, Слобода из Доњег Товарника, прва изводи своје фудбалере на терен. Нови „шеф струке“ Милош Ђокић прву прозивку заказао је за недељу, 17. јануар, у 11 часова.

Истога дана припреме започињу и лидер Међуопштинске лиге Срем – група Исток Срем из Сремских Михаљеваца (у 14.00 часова) и екипа из истог ранга Граничар из Обрежа (у 16.00 часова). Сремсколигаш Доњи Срем 2015 из Пећинаца први тренинг ће имати 21. јануара, а у недељу, 24. јануара, Напредак из Попинаца и Шумар из Огара.

Последњег викенда овог месеца с тренинзима почињу Сремац из Деча и Хајдук 1932 из Шимановаца. Камени из Ашање изводи своје фудбалере на терен први пут у 2021. години 7. фебруара. Средином месеца с тренинзима почиње Ловац из Карловчића, док датум почетка припрема још увек нису прецизирали клубови из Општинске лиге Пећинци Словен из Сибача, Витез из Суботишта, Младост 1935 из Прхова и Купиново.

Према најавама фудбалских посленика из ОФК Брестача, постоји могућност да ће се овај клуб за наставак сезоне у Међуопштинској лиги Срем – Исток припремати само кроз одигравање пријатељских утакмица.