У оквиру велике акције „Дунав осигурање Спортске игре младих“ у Шимановцима је организован турнир у малом фудбалу „Кока-кола куп“, који је окупио 12 екипа пионирског узраста.

Међу гостима турнира био је и Синиша Ђокић, председник Спортског савеза „Развој спортова“.

„Занимљива спортска манифестација, где је акценат стављен на дружење. Привилегија је бити део једне приче, која има и међународни карактер. Врло је битно да је традиција организовања турнира у малом фудбалу у Шимановцима настављена и да се ускоро могу очекивати нове прилике за доказивање најмлађих играча“ – истакао је Ђокић.

Председник Савета месне заједнице Шимановци Александар Мандић изјавио је да му је част што су Шимановци организатори овако великог турнира.

„Заиста је лепо видети оволико деце која су се окупила у заједничкој жељи да се баве спортом. Пећиначка локална самоуправа, Месна заједница Шимановци и Фудбалски клуб Хајдук 1932 увек ће помагати овакве манифестације, где су у првом плану млади“ – рекао је Мандић.

Технички организатор турнира Ђорђе Билић, главни координатор „Кока-кола купа“ за Срем, рекао је да је турнир у Шимановцима пети овогодишњи турнир у Срему.

„До сада смо организовали дружења младих фудбалера у Руми, Сремској Митровици и Новим Карловцима. Победници ће учествовати на завршном, државном турниру почетком августа на Ади Циганлији. Коначно, победник ће се пласирати на Првенство Европе, које ће бити одржано у Сплиту 15. августа“ – најавио је Билић.

На турниру је учествовало 12 екипа пионирског узраста из Шимановаца, Пећинаца, Доњег Товарника, Купинова, Прогара и Јарка, а након разигравања по групама за полуфинале су се пласирали победници група.

Резултати: Доњи Срем I – Слобода I 3:0 и Хајдук 1932 III – Купиново 5:0. У финалу, Хајдук 1932 III – Доњи Срем I 6:1, док су за треће место играли Купиново – Слобода I 4:0.

Одигране су и две ревијалне утакмице: екипа састављена од девојчица које су играле под именом ФК Штеле, за ривале је имала пионире ФК Хајдук 1932 и пионире ФК Доњи Срем 2015. Ове утакмице су завршене резултатом 2:1 и 1:1.