Ученици пећиначке Основне школе “Слободан Бајић Паја” и наставници физичког васпитања Милица Ђурђевић и Иван Стојаковић организовали су, уз подршку Спортског савеза “Развој спортова”, два хуманитарна догађаја за Удружење за помоћ деци и одраслима са сметњама у развоју и инвалидитетом „Разликовница“ из Пећинаца.

Како нам је рекла наставница Милица, последњег дана школе, у Пећинцима је организован турнир у одбојци и малом фудбалу, а победничке екипе су награђене дипломама и мајицама, док је у Доњем Товарнику, 17. јуна, организована вожња бицикловима на стази дугој 5 км. Она додаје да их је на крају вожње, у Ловачком дому дочекало освежење и поклон мајице.

“Деца су се радо одазвала, што је нама као њиховим наставницима посебно драго, јер ова два хуманитарна спортска догађаја у себи повезују развијање две врло важне особине код деце – емпатију и здрав живот. Циљ нам је да код деце развијамо свест о стварању здраве личности, а спорт и хуманост су несумњиво изузетно значајни на том путу” – рекла је Ђурђевић, и позвала мештане наше општине, појединце и правна лица, да помогну удружењу Разликовница, које прикупља средства за опремање сензорне собе.

Током одржавања ова два спортска хуманитарна догађаја прикупљено је 14 хиљада динара, а средства ће бити уплаћена удружењу Разликовница.