Са нестрпљењем се очекује почетак пролећног дела првенства. Фудбалски клубови из општине Пећинци започињу са припремама, а међу њима је и шимановачки Хајдук, који је први део сезоне завршио на врху табеле Општинске лиге Пећинци са 30 бодова.

Фудбалски посленици из Шимановаца окупљени око Хајдука 1932 извршили су прву прозивку играча. Како нам је рекао тренер Неша Јовановић неће се одустати од максималне озбиљности у раду, јер без обзира што су јесенас били доминантни у својој лиги, не желе ништа да препусте случају.

„Желимо да сезону што озбиљније завршимо. Током припрема све је прецизирано: радићемо четири пута недељно, уз неколико контролних утакмица: 14. фебруара играмо против Каменог из Ашање, 28. против Сремца из Деча, а 7. марта, ривал ће нам бити Граничар из Обрежа. Током зимске паузе, клуб су напустили Крстовић и Јовановић. С друге стране, добили смо три нова (стара) фудбалера: Николу Николића и Бранислава Чавића (Доњи Срем 2015) и Игора Арсеновића (Будућност, Добановци). Што се тиче припремних утакмица, намерно смо бирали клубове из већег ранга. Желимо да видимо колико смо ми, у ствари, добра екипа. Једноставно, тако би и сазнали шта нас у вишем степену такмичења очекује“ – рекао је Јовановић.

Томислав Ћирковић, председник клуба, са поносом каже да када се говори о Хајдуку увек се мисли на све његове селекције, које су, како каже, у пуном замаху.

„Почев од школе фудбала, па до сениора и оних најстаријих, ветерана. Већ сада размишљамо и о формирању кадетске екипе, коју морамо имати, када се пласирамо у виши ранг. Такође, уз помоћ пећиначке локалне самоуправе, планирамо велике радове и око побољшања инфраструктуре. Потребно је променити седишта на трибинама, појачати осветљење, трајније решити систем заливања терена. Уз добар рад тренера и играча на терену, и нас у клубу и око њега, Хајдук 1932 ће се вратити на место које му, по свему, припада“ – изјавио је Ћирковић.