У раним јутарњим сатима, данас се вратила кући прва група од 61 ученика основних и средње школе са територије наше општине, који су претходних једанаест дана боравили на наградном летовању у Херцег Новом.

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић, који је лично дочекао ученике, рекао је да је за локалну самоуправу најважније да су деца здрава, безбедна и задовољна летовањем, а да је он, и као председник Општине и лично, веома поносан на све већи број ученика који заслужују ово наградно летовање.

Током једанаест дана боравка у Херцег Новом, деца су била под будним оком Милана Ђокића, секретара Спортског савеза „Развој спортова“, који је веома задовољан како су дани протекли.

„Деца су била заиста веома добра, а нисмо имали проблема ни са здрављем, што ме посебно радује. Захваљујући лепом времену, били су у прилици да уживају на плажи, на спортским теренима, али и да се упознају са културно-историјским наслеђем Херцег Новог, а вечерњи сати су били резервисани за дружења“ – рекао нам је Ђокић

Поспани од пута, али насмејани и препланули од сунца, препуни утисака, деца су се, између поздрава са родитељима и преузимања кофера, поздравила и између себе, јер је ово наградно летовање, по свему судећи, изродило и нова пријатељства.

Организатор летовања је Развој спортова, а трошкове је финансирала Општина Пећинци из буџетских средстава. Ученици су бесплатним летовањем награђени за успех у учењу и за резултате постигнуте на спортским школским такмичењима.