Са првим таласом топлог времена, капије пећиначких базена отворене су за посетиоце. Ново лето, и нова купалишна сезона, и ове године, као и претходних, доноси бројне погодности за ђаке, посебно оне најуспешније.

Како нам је рекао Милан Ђокић, секретар Спортског савеза „Развој спортова“, добра сарадња ове организације и пећиначке локалне самоуправе омогућиће ученицима основних школа са територије наше општине и пећиначке средње школе, који су остварили одличан успех, бесплатан улаз на пећиначке базене током целе купалишне сезоне.

„Једини доказ њиховог труда и рада је сведочанство или ђачка књижица о постигнутом успеху, који треба да покажу на уласку на базене. Такође, деца која не умеју да пливају, као и они који желе да усаврше технике пливања, и ове године ће бити у прилици да то науче и стекну, кроз бесплатну школу пливања“ – рекао је Ђокић, и додао да ће са децом радити искусни инструктори пливања, као и да ће датум почетка школе пливања и начин пријаве деце бити благовремено најављени.

Посетиоци пећиначких базена и ове године бројним забавним и спортским садржајима могу испунити време, а Милош Најић из управе базена, рекао је да посебне погодности што се тиче цена карата могу очекивати породице, као и најмлађи, тако да сви њихови посетиоци, како је рекао, буду задовољни.

„Поред уживања у нашим базенима, потрудићемо се да организујемо ове године спортску недељу, јер имамо одличне услове и терене за одбојку на песку и мали фудбал, а најмлађи могу да се забаве у малом базену са тобоганом. Трудимо се да хигијену у оквиру базена одржавамо на највишем нивоу и то нас неки начин краси, а надамо се да ће нас и време послужити, и да ће ова сезона бити боља него икад“ – казао је Најић.