Фудбалски клуб Купиново започео је званично са припремама пред нову сезону у Општинској лиги Пећинци. Правог одмора за фудбалере овог клуба и није било, јер су учествовали недавно на турниру у Скели (код Обреновца), а прошлог викенда у Прхову је побеђена домаћа Младост 1935 са 6:4.

Амбиције Купинова пред такмичарску 2021/2022. годину су шампионске, а да би оне имале основу, ствара се играчки кадар вредан поштовања.

„За сада имамо десетак нових фудбалера – То су: Данијел Вукић, Јовица Јовичић, Иван Јефтић и Димитрије Гавриловић (Камени, Ашања), Милош и Слободан Михајловић (Граничар, Обреж), Борислав Милутиновић (ОФК Брестач), Александар Петровић (Слобода, Доњи Товарник), Александар Остојић (Будућност, Добановци), Милан Арсенијевић (Бежанија), Стефан Радошевић (Борац, Прогар) и Вељко Будимчић (Младост 1935, Прхово). Активности управе клуба нису биле усмерене само на стварање што јачег играчког кадра. Условима које имамо за рад не могу се похвалити ни клубови далеко јачег ранга. Ипак, послова увек има. Доста пажње се посвећује и раду с млађим категоријама. Проблем је што нам деца нису све истог годишта. У сваком случају, може да се каже да се фудбал дефинитивно враћа у Купиново и да има будућност. Најбитније је да се врати локал патриотски дух међу играчима и да се не иде непотребно у друге клубове за неке ситнице“ – рекао је спортски директор Марко Лакатош.

Велики оптимиста је и Ненад Вукић. Стандардни је првотимац, капитен, али изузетно активан и ван терена.

„Мало који клуб се може похвалити оним што има Купиново. Огромна већина играча је из села и сви смо приближног годишта, око 21 или 22 године. Све је то од огромне важности, јер ћемо се лакше окупљати за тренинге. После неколико година, полако склапамо коцкице, како би се коначно пласирали у већи ранг и тамо остали дуги низ година“ – изјавио је Вукић.

Пред тренером Драганом Курјачким и његовим играчима је основно питање како на најбољи начин искористити припремни период и што спремније уђи у трку за бодове.

„Тренираће се три пута недељно, а после 14 дана очекују нас прве контролне утакмице. У овом тренутку је познато да ћемо имати мечеве против Бежаније и Срема из Јакова. Да будем искрен, не видим конкуренте у нашој борби за прво место и у нашој намери да се коначно пласирамо и виши ранг, где се игра мало културнији фудбал“ – каже тренер Курјачки.