На крају јесењег дела првенства фудбал се у Купиново враћа на велика врата. После неколико година неубедљивих игара, први део сезоне 2021/2022. у Општинској лиги Пећинци, овај клуб је завршио на лидерској позицији, са истим бројем бодова као Камени, али клуб из Ашање има слабију гол – разлику.

“Први део сезоне никада занимљивији. Било је чак четири прилично изједначених екипа. На самом старту првенства несрећно смо изгубили, али смо у наставку смогли снаге и воље да се вратимо на прави пут, и да до краја полусезоне све ривале победимо. Наравно, све уз помоћ управе клуба. Ово нам даје још већу жељу за радом и победама и сви верујемо да ћемо до краја сачувати место на којем се налазимо. Иако је пред нама зимска пауза, практично са радом нећемо прекидати. До почетка припрема, имаћемо двадесетак термина у балон сали у Пећинцима, где ћемо одржавати кондицију. Пре нама ће бити и радови на сређивању клупских просторија и трибина. Нећемо доводити нове играче, с обзиром на имало велики избор наших квалитетних фудбалера. Остаје нам да се само фокусирамо на рад” – истакао је тренер Купинаца Драган Курјачки.

Сличног размишљања је и капитен Ненад Вукић.

“Задовољни смо учинком у јесењој полусезони. Остаје жал за бројним пропуштеним приликама у првом колу и кикса против Каменог. Мислим да смо пролетос у прелазном року одрадили добар посао и направили добитну комбинацију играча из Купинова и са стране. Промена у постојећем играчком кадру може да дође само у случају непредвиђених одлазака” – рекао је Вукић.