Председник општине Пећинци Синиша Ђокић и начелница Одељења за друштвене делатности Зорица Лукач уручили су данас медаље учесницима Олимпијаде предшколаца, коју су у склопу обележавања Дана општине Пећинци организовали Спортски савез „Развој спортова“ и Предшколска установа „Влада Обрадовић Камени“, док је пећиначка локална самоуправа покровитељ манифестације.

Олимпијада предшколаца се у општини Пећинци организује од 2015. године , а како је рекао председник Ђокић започета је са идејом да се код деце од најранијег узраста развија љубав према спорт и према здравом начину живота.

„Традиција је да сви учесници Олимпијаде предшколаца добију медаље, јер сама чињеница да су савладали полигон са препрекама и да су дали све од себе значи да су победници“ – рекао је Ђокић.

Након олимпијаде, за близу 200 малишана из свих 15 насеља пећиначке општине, организован је излет у оквиру којег су посетили неке од најзначајнијих историјских и туристичких локалитета – Свињарску колебу у Доњем Товарнику, Аксентијев кућерак у Огару и Етно кућу Путник у Купинову, где су уз помоћ запослених у Туристичкој организацији општине Пећинци имали прилику да се упознају са историјом и традицијом своје општине.