Програм обележавања Дана општине Пећинци започео је у понедељак, 20. маја, на шеталишту у Пећинцима, када је близу 200 малишана из Предшколске установе “Влада Обрадовић Камени” из свих 15 насеља пећиначке општине на полигону спретности приказало спортски дух.

Олимпијада предшколаца, и ове године у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ и Предшколске установе, а под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, уз осмех, песму и дружење крунисана је медаљама за сваког учесника, а председник Општине Пећинци Синиша Ђокић, рекао је том приликом да је овакво дружење са најмлађим становницима наше општине догађај који мами осмехе, па самим тим и његова најомиљенија обавеза.

“Изузетно је важно да децу од најранијих дана усмеримо ка бављењу спортом и развијању здравог начина живота. Због тога пећиначка локална самоуправа већ годинама значајна средства улаже у развој школског, омладинског и аматерског спорта, као и у спортску инфраструктуру која нашој деци и младима омогућава да се спортом баве на квалитетнији начин” – рекао је Ђокић.

Медаље младим спортским ентузијастима су уручили председник Ђокић, секретар Спортског Савеза Милан Ђокић, директорка Предшколске установе Анита Волчевски и начелница Одељења за друштвену делатност Зорица Лукач.

Након завршене Олимпијаде, за малишане је и ове године приређен излет по нашој општини.

“Желели смо да наши малишани након разгибавања на полигону спретности свој дан испуне и излетом по својој општини, да се упознају и друже међусобно. Тако су били у прилици да посете Ловачки дом и ЗОО врт у Доњем Товарнику, као и да се у дворишту Аксентијевог кућерка у Огару опусте, друже и играју. На крају излета посетили су и Етно кућу Путник у Купинову” – казао је Милан Ђокић.