Спортски центар „Сувача“ у Пећинцима, у петак је био стециште младости пећиначке Основне школе „Слободан Бајић Паја“. У лепом амбијенту Спортског центра одржан је јесењи крос основаца, како матичне школе, тако и подручних одељења.

Покровитељ кроса и ове године је Спортски савез „Развој спортова“, а према речима председника Савеза Синише Ђокића, овакве и сличне манифестације су прилика да се спорт доживи у најлепшем облику.

„Дивно је видети препун стадион деце спремне да се такмиче и трче за своју школу, а дечја радост после првих освојених диплома и медаља је неописива. Нека им оне буду подстрек за озбиљније бављење спортом, а на нама је да им омогућимо максималне услове“ – рекао је Ђокић.

Победници по разредима: 1. разред – Јана Јовановић и Марко Плавшић; 2. разред – Горана Мајорски и Драган Топаловић; 3. разред – Ана Журавски и Јован Јовановић; 4. разред – Калина Чубрило и Данило Јовичић­; 5. разред – Мануела Дрљић и Бојан Лазић; 6. разред – Хелена Миловановић и Урош Глушац; 7. разред – Тамара Стевановић и Матеја Симић; 8. разред – Ивана Попадић и Урош Опачић.