Савез за школски спорт Срема уручио је прошле недеље награде из области спорта у категорији дечака и девојчица на територији општине Пећинци за школску 2019/2020. годину. Победник у обе категорије је Основна школа „Слободан Бајић Паја“ Пећинци, а награде су уручили: Мирослав Драгојловић, генерални секретар Савеза за школски спорт Срема, Лазар Пилиповић, председник Спортског савеза Срема и Јован Вукчевић, саветник Школске управе Нови Сад и саветник за физичко васпитање и спорт.

Свечаности доделе присуствовао је и Милан Ђокић секретар пећиначког Спортског савеза “Развој спортова” који је честитао награђенима на постигнутим успесима на општинским и окружним спортским такмичењима.

“Развој школског спорта и улагање у најмлађе је основни циљ наше установе. Иако је прошла година протекла без значајнијих спортских такмичења, сматрам да ће ова награда Савеза за школски спорт Срема свакако бити додатан подстрек за наше најмлађе спортисте, а ми ћемо неставити да им пружамо подршку као и до сада” – рекао нам је Ђокић.

Награде су уручене наставницима физичког васпитања Милици Ђурђевић и Ивану Стојаковићу, као и директорки ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци Милијани Срдић, која је том приликом рекла да се нада да ће ова сарадња основних школа са територије општине Пећинци и Савеза за школски спорт Срема прерасти у традиционалну, као и да ће ученици ове школе наставити да постижу добре резултате у области спорта.

Додели награда су присуствовали и наставници физичког васпитања из ОШ „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца Жарко Мркајић и Бојан Живанић, а награђена је и средња Техничка школа „Миленко Веркић Неша“ у категорији средњих школа.