Помоћни фудбалски терен на пећиначкој Сувачи јуче је, након краће паузе, поново окупио фудбалере Доњег Срема 2015. Као нови зонаш, Доњи Срем 2015 започео је са припремама за дебитанску сезону у Војвођанској лиги – Југ. Председник клуба Милош Гмизић и тренер Здравко Тривковић, извршили су прву прозивку играча. Поред уобичајеног упознавања и разговора, изашло се на помоћни терен Спортског центра „Сувача“ и одрадио први радни дан.

За челнике клуба није било одмора. Од реванш утакмице баража за попуну Војвођанске лиге – Југ прошло је тек две недеље.

„Сами смо криви што смо имали кратку паузу. Да смо искористили шансе које смо имали, не бисмо морали играти утакмице баража. За нас у управи, али и за тренера, паузе није ни било. Што се кадровских промена тиче, екипу су за сада напустили: Чучковић, Кривокућа и највероватније капитен Митровић. Довели смо шест нових играча. Но, о томе, када се све заврши. То није крај, јер су у току преговори са још неколико занимљивих фудбалера“ – рекао је Гмизић.

Пред младим тренером Здравком Тривковићем је нова лига, а самим тим и нови изазови.

„Лига у коју смо ушли је поприлично јача од претходне. Морамо много више радити. Очекује нас до првог јесењег кола, седам контролних утакмица. Амбиције су, као и прошле године, да будемо стабилан клуб“ – изјавио је тренер Тривковић.

У овој генерацији фудбалера Доњег Срема 2015 један од искуснијих фудбалера је Слободан Јуришић.

„Добро сам упознао средину и менталитет људи. Дошао сам у Пећинце у полусезони 2019/2020. године, када нас је корона спречила да се пласирамо у виши ранг. Нажалост, прошло првенство нисмо започели сјајно. На зимску паузи смо отишли са девет бодова заостатка иза лидера, и шест иза другопласиране екипе. Добро смо се појачали, прегруписали. Нови тренер Здравко Тривковић нас је „добро затегао“. Иако је мало ко веровао за нас, дошли смо до коначног циља. Драго ми је да је гро играча, који су изнели сезону, остали на окупу. Уз појачан рад и свеже снаге, видим Доњи Срем 2015 у горњој половини табеле“ – каже Јуришић.