Зимска пауза за челнике фудбалских клубова Слободе из Доњег Товарника и Доњег Срема 2015 из Пећинаца, биће врло занимљива. Практично неће је ни бити, јер се очекују велике кадровске промене. Играчки потенцијал ће се умногоме освежити и појачати, а доћи ће и до промена на тренерској клупи.

Јединог зонаша из пећиначке општине ФК „Слобода“ у наставку сезоне са тренерске клупе предводиће Милош Ђокић (35) из Шапца. У фудбалском свету добро познато име, а „добар траг“ оставио је и у сремском фудбалу. Пред Ђокићем је ново доказивање. Овог пута у Доњем Товарнику и Слободи.

„На клупу Слободе долазим на позив спортског пријатеља Синише Ђокића. Из те средине сам својевремено имао позив да пређем као активни играч, али нису могле да нам се „склопе коцкице“. Мислим да је сада прави тренутак да сарађујемо. Долазим у сјајно организован клуб, са добрим условима за рад и играчким кадром који обећава. У преговорима смо са пар врхунских играча и мислим да ћемо на пролеће бити много јачи. Припреме почињемо 17. јануара. Наравно, заказали смо више контролних утракмица, тако да ће сви играчи имати прилику да се докажу и наметну за стартну поставу. Амбиције су нам да играчи из утакмице у утакмицу што више напредују и да останемо у горњем делу табеле и ако се укаже шанса да нападнемо и сам врх“ – рекао је Ђокић.

Фудбал је почео да тренира у Радничком из Обреновца, где је прошао фудбалску школу. Постигли су одличне резултате у такмичењу млађих категорија, посебно генерација 1985. Као првотимац, дебитовао је са 16 година у ондашњем српсколигашу Раднички Зорка из Шапца. Фудбалски пут га је даље водио у Рудар из Костолца, Пожаревац, Аустрију, Јединство из Владимираца (у три наврата), румски Први мај (два наврата), Милош Поцерац из Горње Врањске, Прово, Мачву из Богатића, где је завршио играчку каријеру у 35 години.

Тренерска каријера постаје све занимљивија, а прве тренерске кораке започео је још док је играо за српсколигаша, Мачву из Богатића.

„Тада сам завршио УЕФА Б лиценцу и упоредо сам радио с млађим категоријама. На крају 2019. године успео сам да упишем и успешно завршим школовање за УЕФА А лиценцу, што ми је дефинитивно био знак да играчку каријеру приведем крају и да се посветим тренерском позиву. Прихватио сам понуду Јединства из Владимираца. Направили смо велики успех и вратили клуб у зонски ранг такмичења. Наставили смо са сјајним партијама и завршили у горњем делу табеле први део првенства. Направили смо сјајну екипу и требало је да будемо у самом врху и боримо се и за прво место. Нажалост, имали смо великих проблема са болешћу играча (корона вирус) и скоро на свакој утакмици је недостајало неколико стандардних првотимаца. У сваком случају, то је био сјајајн период за мене, као младог тренера“ – изјавио је Ђокић.

Пећиначки Доњи Срем 2015 наставља сезону са новим тренером, Здравком Тривковићем (34) из Батајнице.

„У више наврата сам био на договорима са Пећинчанима, још у време када се Доњи Срем такмичио у Српској лиги – Војводина и у Другој лиги. „Трећа срећа“, је била пре годину дана, али је због корона вируса кратко трајала. Сада сам ту да наставим мисију, овог пута као тренер. Убеђен сам да је Доњи Срем 2015 на здравим ногама. Тренутно, испред себе имамо добро организоване екипе, које су у првом делу сезоне показале највише и заслужено су испред нас: Раднички из Шида, Напредак из Попинаца и румски ГФК Словен. На нама је да преданим и озбиљним радом покушамо анулирати бодовну предност, која није мала. Међутим, нико нам не може одузети веру и наду у коначан успех. Сезона се сумира у јуну и тада се подвлачи црта, надам се са нама на челу сремсколигашког каравана. Припреме започињемо 21. јануара. Између осталог, планирамо одигравање осам контролних утакмица“ – казао је млади тренер Пећинчана.

Здравко Тривковић иза себе има изузетно богату играчку каријеру. Прошао је омладинску школу Земуна, а као сениор дебитовао је у ФК Београд. Даље су следили: Раднички (Нова Пазова), Земун, Борац из Бањалуке, Рудар из Какња, поново Земун, Локомотива, ИМТ, Будућност из Добановаца, БСК из Батајнице… Године 2014. завршио је школовање за тренерску Б УЕФА лиценцу, а први „тренерски посао“ био је са омладинцима Будућности из Добановаца. Сјајне резултате је имао са омладинцима БСК из Батајнице, са којима улази у Прву кадетску лигу. Прошле године је завршио за УЕФА А лиценцу.