Кошаркашки клуб „Срем баскет“ из Пећинаца био је четрнаести пут домаћин манифестацији „Викенд под кошевима“, одржаној 23. и 24. септембра у спортској хали у Доњем Товарнику.

Првог дана гости Срем баскета били су млађи пионири из Панчева, Београда и Голубинаца, а како нам је рекао тренер пећиначких кошаркаша Живко Мисирача, турнир је као и увек до сада био пре свега пријатељског карактера и резултат није био у првом плану.

Ипак, најбољи на турниру су били гости из Панчева, КК Крис Крос. Друго место су освојили дечаци и девојчице домаћег Срем баскета, треће место је заузела екипа КК Јадран из Голубинаца, док су деца из КК Џокер из Београда заузела четврто место.

На такмичењу у шуту за два поена прво место је заузео играч Илија Белоица из екипе КК Крис Крос, друго играч истог тима Вук Павловић, док је треће место припало играчу КК Срем баскет Луки Ивановићу.

У недељу су наступила деца мини-баскет узраста, а поред домаћих су наступили и такмичари из Војке, Београда и Руме.

Прво место је заузео клуб КК Војка, друго место је припало КК Срем баскет, треће екипи КК Џокер из Београда, док су четврто место заузела деца из КК Џез баскет из Руме.

На такмичењу у шутирању за два поена прво место је заузео Павле Ђилас, играч КК Војка, друго играч КК Срем баскет Лука Месаровић, а треће Андријана Крстић, такође играчица екипе КК Срем баскет.

„И ове године је, као и до сада, главни покровитељ турнира био Спортски савез „Развој спортова“, који нам већ годинама помаже да манифестацију сваки пут подигнемо на виши ниво. Мислим да смо и ове године успели у томе, јер су деца, родитељи, тренери и сви остали учесници турнира отишли кући препуни позитивних утисака“ – рекао нам је Мисирача и додао да је више него задовољан и нивоом игре коју су приказали такмичари из његовог тима.