Шумар је нови сремсколигаш. У реванш утакмици баража за попуну Сремске лиге, Шумар је, као домаћин, победио Граничар из Кузмина 2:0. Прву утакмицу у Кузмину Граничар је славио 3:2. Дакле, поред Срема из Сремских Михаљеваца, који се као шампион МОЛ Срем – група Исток директно пласирао у Сремску лигу, у овом рангу такмичења у сезони 2022/2023 биће и екипа из Огара, што је огроман успех и за фудбал пећиначке општине. Наравно, ту су и „староседеоци“ Напредак из Попинаца и Сремац из Деча.

Почетак утакмице какав нису замишљали ни највернији симпатизери Шумара. Гол Петронијевића из слободног ударца у 2. минуту био је сјајан повод за велико славље међу навијачима домаћина. Искусни Митровић је могао у 15 минуту дуплирати предност домаћина, међутим, закаснио је на убачену лопту. Нешто касније и Драгановић је био у прилици за нешто више. Током првог полувремена домаћин је имао више од игре, а доминацију је могао „материјализовати“ Обрадовић у 35. минуту, када је практично сам себи створио шансу. На жалост по Шумар, његов шут није био прецизан.

У наставку утакмице Граничар је заиграо нешто одлучније, али без конкретне прилике. Да је Шумар нарочито опасан у порекидима видело се у 59. минуту: центаршут Петронијевића Драгановић претвара у гол и то је било 2:0, што је уједно био и коначан резултат.

По завршетку утакмице велико славље, уз „шампионску“ торту.

Шеф стручног штаба новог сремсколигаша, Синиша Сарић, по завршетку утакмице изнео је прве утиске.

„Пресудили су борбеност и залагање наших играча, уз велику дисциплину. Победа је могла бити и убредљивија. Једноставно, доминирали смо и држали утакмицу све време под контролом“ – изјавио је Сарић.

ОГАР: Игралиште ФК Шумар. Гледалаца: 700. Судија: ФилипТодић (Врдник). Стрелци: 1:0 Петронијевић у 2, 2:0 Драгановић у 59. минуту. Жути картони: Младеновић, Митровић, Обрадовић, Драгановић, Млађеновић и Стјепановић (Шумар), Врањковић, Печеница и Шојић (Граничар).

ШУМАР: Младеновић, Миличевић (од 74. Лазић), Максић, Драганић, Митровић (од 88. Јовановић), Обрадовић, Петронијевић, Врачевић (од 59. Караклајић), Драгановић, Млађеновић, Рагастовац.

ГРАНИЧАР: Шивољицки, Стевић, Митровић (од 59. Белић), Врањковић, Стефановић, Печеница, Шушић (од 46. Вукадиновић), Шојић, Н. Симић, Ристић, Недимовић (од 62. Миражић).