Фудбалски посленици из Ашање неће по добром памтити јесењи део првенства у Међуопштинској лиги Срем – Исток: последње место на табели, са свега 6 освојених бодова. С обзиром на велика померања на табели, која се очекују у овој лиги током пролећа, пред Каменим је много препрека ка врху табеле. Пред собом имају изазов – како на најбољи начин искористити период до првог пролећног кола, а први корак је направљен – Камени је на свом терену започео припреме.

Када се спомене Камени, прва асоцијација је спортски директор Марко Мицковић, по чијим речима је овај фудбалски клуб почетак првенства започео са великим амбицијама.

„Јесенас се већ после 6-7. кола видело да нисмо били довољно спремни. Недостајало је и правог рада, али и концентрације. Током ове паузе, престројили смо се и направили план како даље, како до „луке спаса“. Појачања су нам била неопходна. Новопридошлице су: Игор Грујић, Младен Голубовић и Стеван Урошевић, бивши играчи Слоге из Крњешеваца, који су прошли фудбалску школу Сремца из Деча. Дошли су нам и Ненад Миленковић (Витез, Суботиште), као и Јован Радоњић (Будућност, Добановци). У односу на први део сезоне, клуб је напустио само Ненад Миловановић, који ће каријеру наставити у Срему из Сремских Михаљеваца“ – рекао је Мицковић.

Он додаје да се, поред великих активности око кадровских појачања, у последње време доста се радило и на инфраструктури.

„Завршене су трибине, које ћемо надам се у блиској будућности и покрити. Урађен је и тунел, из којег на терен из клупске зграде излазе играчи и службена лица. Једна од великих инвестиција биће нам постављање рефлектора око терена. За све ово што смо урадили велику помоћ смо имали од пећиначке локалне самоуправе и Спортског савеза „Развој спортова“. Не треба заборавити да нам је Спортски савез омогућио термине за тренинге у Спортској хали у Доњем Товарнику, као и покривање основних трошкова за несметано такмичење“ – казао је Мицковић.

Фудбалере Каменог пре почетка пролећног дела сезоне очекује и пет пријатељских утакмица. Ривали ће им бити: Хајдук 1932 из Шимановаца, Граничар (Грабовци), Сремац (Добринци), Борац (Прогар), а генерална провера је меч против Јединства из Краљеваца, првака Општинске лиге Рума – Ириг – Инђија – Стара Пазова.