Председник општине Пећинци Синиша Ђокић испратио је синоћ најуспешније ученике основних и средње школе на наградно летовање у Херцег Новом. Општина Пећинци већ осам година бесплатним летовањем награђује ученике који постижу најбоље резултате у учењу и у школском спорту, у сарадњи са Спортским савезом „Развој спортова“ који је организатор летовања.

Председник Ђокић каже да је мера награђивања најуспешнијих ученика наградним летовањем била пун погодак и да ученици показују много веће залагање, како у школи, тако и на спортским борилиштима.

„То нам је од почетка и био циљ, да деци покажемо да се рад и залагање исплате. Летовање је организовано као активан адмор, а деца ће, поред купања и одмарања, имати организоване спортске активности и излете. Ове године на летовање иде 55 ученика, у пратњи три наставника физичког васпитања и једног лекара, тако да ће имати све услове за леп и безбедан одмор“ – рекао је Ђокић.

Александар Исаков, ученик Средње Техничке школе „Миленко Веркић Неша“ на смеру мехатроничар, летовање је освојио успесима на школским спортским такмичењима, а како нам је рекао, летовање му много значи и очекује добар провод, јер путује са друговима и другарицама из своје школе.

И родитељи су задовољни што локална самоуправа примећује и награђује успехе њихове деце.

„Моја ћерка Невена је друга година економске школе, а летовање је освојила као одличан ученик. Ово је први пут да иде на наградно летовање и обрадовала се што је Општина приметила и одлучила да награди њен успех, тим пре што на летовање иде са другарима из школе. И ми родитељи смо задовољни што знамо да ће о деци водити рачуна и наставници и лекар, па мање бринемо“ – рекао нам је Саша Николић из Суботишта.

Како нас је обавестио секретар Спортског савеза Милан Ђокић, деца су већ безбедно стигла у Херцег Нови, а пут је протекао без проблема.