Јуче је на базенима у Пећинцима званично отворена нова купалишна сезона, а спас од тропске врелине на базенима су потражили бројни посетиоци из наше, али и суседних општина.

Током врелих летњх дана пећиначки базени већ годинама нуде својим посетиоцима бројне садржаје, како би квалитетно провели одмор, расхладили се и забавили. Посетиоцима базена свих узраста на располагању су поред великог базена, мањи базен намењен деци и хидромасажни базен, као и бројни спортски садржаји попут: одбојке на песку, стоног тениса, стоног фудбала, шаха и дечијег игралишта, а освежење могу да потраже у кафе бару.

Од данас па све до краја купалишне сезоне улаз на пећиначке базене ће бити бесплатан за све одличне ученике са територије наше општине, а све што им је потребно је да као доказ донесу копију сведочанства или ђачке књижице.

Из управе базена најављено је да ће ускоро почети и бесплатна школа пливања за децу. Овај програм већ девету годину заредом Базени Пећинци реализују у сарадњи са Спортским савезом „Развој спортова“ и пећиначком локалном самоуправом, а деца и родитељи ће о датуму почетка бесплатне школе пливања бити благовремено обавештени путем медија и нашег сајта.