Завршен је „зимски одмор“ за јединог зонаша из пећиначке општине. У правом зимском амбијенту фудбалери Слободе из Доњег Товарника одрадили су данас први радни дан. По традицији, сваку паузу у првенству челници клуба користе да освеже играчки кадар. За сада, нови играчи су: Стефан Мичић и Урош Димитрић (Јединство, Владимирци), Зоран Комазец (БСК, Батајница), Стефан Кубуровић (Раднички, Нова Пазова) и Милан Мандић (ГФК Словен, Рума). Клуб су напустили Аћимовић, Јакшић, Шобот, Јовичић и Јаворац.

Нов је и „шеф струке“ Милош Ђокић.

„После рада у Јединству из Владимираца, прихватио сам позив спортских пријатеља из Доњег Товарника“ – каже нови тренер Милош Ђокић – „Покушаћемо да се што боље припремимо за наставак првенства у Војвођанској лиги – Југ. Такмичарски циљ је да сезону завршимо у горњем делу табеле и да полако стварамо екипу која би у сезони 2021/2022. напала и сам врх. Доњи Товарник као фудбалску средину познајем прилично добро као и играче с којима за сада располажемо. По мом мишљењу, екипа је одлична. У овој средини сам био, са својим тадашњим тимом пре пар година и могу рећи да је разлика у свему заиста велика.“

У наставку сезоне за место између статива бориће се млади голман Јован Опарница.

„Иза нас је двомесечна пауза и сви смо се зажелели фудбала“ – истиче Опарница – „Наравно, са радом нисмо прекидали и сви смо индивидуално тренирали, како бисмо што спремнији ушли у припреме. Не одрићемо се амбиција, а оне су – борба за сам врх. Сви смо убеђени да смо извукли поуке од јесенас, када смо већи део полусезоне били на челној позицији. Нажалост, пред крај дошло је до пада форме.“

За разговор је увек спреман председник Слободе Милан Алексић.

„Први радни дан искористили смо за упознавање и лагани тренинг. У наставку ће бити заиста жестоко. По традицији, део припрема обавићемо на Лепенском Виру, где одлазимо 10. фебруара и где ћемо одиграти две контролне утакмице против врло јаких ривала: 13. фебрурара против Хајдук Вељка из Неготина, а дан касније против Бора“ – каже Алексић.

До одласка на Лепенски Вир Слобода ће одиграти више пријатељских утакмица, а противници ће јој бити: 30. јануара, Омладинац из Нових Бановаца; 31. јануара, Напредак из Попинаца; 6. фебруара, Дунав из Старих Бановаца. По доласку са мини припрема, ривали ће бити: 20. фебруара, Полет са Дорћола; 24. фебруара, Јединство са Уба, а два дана касније Феникс из Старе Пазове.