Фудбалски клуб из пећиначке општине са најдужом традицијом, Напредак из Попинаца, „упалио је моторе“. На снегом прекривеном терену никада више играча, што даје основу за боље пролеће.

Први део сезоне – пласман 12 место и скромних 17 бодова нису за памћење, а председник клуба Зоран Кокановић додаје да је пред њима доста посла.

„Жеља нам је да, најпре, што више деце фудбалски едукујемо и изведемо на пут. Свима којима је ова игра на првом месту, а не паре, имају места у Напретку. Уосталом, зато се фудбал и игра овде 101 годину. На прозивци смо имали 31 играча. Међу њима су и нови играчи; Милан Савковић (Полет, Нови Карловци), Филип Чубрило (Сремац, Добринци), Ервин Алијагић (Срем, Сремски Михаљевци), Немања Весић и Душан Деврња (Граничар, Обреж), Милан Вукосављевић (Доњи Срем 2015, Пећинци), Лука Суботић (Дунав, Стари Бановци), Лука Минић (Омладинац, Нови Бановци). Из Хрватске је дошао Урош Петровић. За први тим конкуришу и кадети: Немања Алексић, Димитрије Ковачевић и Алекса Жмирић. Појачали смо и стрчни рад у клубу. Првом тренеру Жељку Милошевићу први сарадник биће Слободан Бобан Марковић. Другу средину потражиће: Петар Кочијашевић, Миодраг Сремац и Игор Грбић“ – рекао нам је Кокановић.

Попинци се могу похвалити да имају један од најквалитетнијих терена у околини.

„У плану су и велики радови на побољшању инфраструктуре. Очекује нас покривање трибина, постављање рефлектора и сређивање паркинг простора испред стадиона“ – додао је Кокановић.

Код тренера Жељка Милошевића нема много недоумица.

„У наредних шест недеља комбиноваћемо рад на нашем терену и у Спортском центру „Сувача“ у Пећинцима. Нажалост, временске прилике умногоме ће утицати на план тренинга. С обзиром да имамо велики број играча, сваки викенд ћемо искористити за одигравање контролних утакмица. Ривали ће нам бити Слобода из Доњег Товарника, омладинци Земуна, Фрушкогорац из Крчедина, Будућност из Салаша Ноћајског, Хајдук из Вишњићева, Славија из Новог Сада, Шумар из Огара и Јединство из Руменке. Надамо се бољим играма у другом делу сезоне. Желимо да створимо препознатљив стил игре. Јесенас су нас пратили пехови проузроковани повредама и болешћу играча. Скроман играчки фонд је иза нас“ – казао је Милошевић.