Већ после прве утакмице баража и резултата 1:3 било је мање-више све јасно – предност Доњег Срема 2015 пред реванш утакмицу била је, ипак, превелика. Чудан ток је имала утакмица на популарној “Сувачи”. Виђен је само један погодак, али и неколико сјајних прилика.

Прва акција вредна пажње виђена је у 9. минуту: лепу акцију домаћина, коју је започео Митровић, наставио је Мркела, али Пејчиновић није успео да је “материјализује”. Пар минута касније, гости су у прилици за нешто више: Косић бежи домаћој одбрани, али после његовог шута лопшта завршава у корнеру. После убачене лопте из угла, Кнежевић упућује лопту поред гола. У размаку од само неколико минута, играчи Доњег Срема 2015 у два наврата погађају оквир гола Војводића: Митровић у 15. и Јуришић у 18. минуту. Мркела се могао прославити у 32. минуту, али све се завршило неконтролисаним шутем.

Наставак утакмице доноси равноправнију игру. Ђанковић, нападач ТСК-а, у неколико наврата је озбиљно угрозио гол Јелаче. Коначно, промена резултата у 62. минуту: после сјајаног шут Ђанковића са 20 метара, лопта завршава у мрежи. У 75. минуту исти играч погађа пречку гола домаћина. Коначно, у 87. Александар Љубојевић шутира у доњи леви угао гола Војводића, али резултат 0:1 остаје као коначан. После последњег звиждука судије Бикића, уследило је велико славље играча и навијача Доњег Срема 2015.

Шеф струке пећиначког тима Здравко Тривковић изнео је прве утиске после утакмице и пласмана у виши ранг.

“После утакмице против Радничког из Шида, рекао сам да се на крају своде рачуни. Било је заиста веома тешко. На неким утакмицама имало смо и среће, али она прати храбре. Момци су дали све од себе., Најважније је да се пећиначки фудбал полако враћа на пут старе славе. Пласман ћемо прославити, а како је “јутро паметније од ноћи”, сешћемо и размислити како даље” – изјавио је Тривковић.

У сваком случају, огроман успех Доњег Срема 2015, који је од наредне сезоне у конкуренцији клубова Војвођанске лиге – Југ.

ПЕЋИНЦИ. Спортски центар “Сувача”. Гледалаца:_ 500. Стрелац: Ђанковић у 62. минуту. Судија: Никола Бикић (Зрењанин). Жути картони: Јелача, Јуришић и Пејчиновић (Доњи Срем 2015), Солдат (ТСК).

ДОЊИ СРЕМ 2015: Јелача , Манце , Николић , Мркела (од 62. Штетић), Митровић (од 86. Р. Тифуновић), Јуришић , В. Трифуновић , Конестабо , А. Љубојевић, Чучковић (од 75. Кривокућа), Пејчиновић

ТСК: Војводић, Бобот (од 62. Клаић), Тамаш , Стричевић , Миросављевић, Солдат , Кнежевић , Пашка (од 62. Гргић), Ђанковић , Косић, Николић (од 46. Пуповац).