У спортској хали у Доњем Товарнику 30. септембра је одржан 5. Куп Србије у гиревоју, а као и претходна четири пута домаћин је било Спортско удружење „Гиревој спорт“ из Пећинаца, под покровитељством пећиначке локалне самоуправе.

„И ове године, као и претходних на Купу су учествовали такмичари из Мађарске, Бугарске и Босне и Херцеговине, а посебна нам је част што нам је гост био руски шампион Александр Хвостов, који је вишеструки првак Европе и Света. Спортски дан је почео минутом ћутања у част преминулог новинара Живка Радивојевића – човека који је сваке године пратио Куп и давао несебичан допринос развоју овог спорта. У одличној атмосфери остварени су добри резултати, такмичари су дали свој максимум, а гости су понели позитивне утиске о нашој локалној заједници. Посебну захвалност дугујемо Спортском савезу „Развој спортова“, Јавној установи „Спортски центар“ и Културном центру Пећинци“ – рекао нам је председник Гиревој спорта Милинко Митровић.

А када су резултати у питању Гиревој спорт и овога пута има чиме да се похвали, јер су такмичари овог клуба освојили чак девет златних медаља.

По два злата су освојили Мирослав Кнапчек у категорији до 95 кг, у дициплинама лонг сајкл (long cycle) 2×16 кг и лонг сајкл 1×24 кг, Дарко Танацковић у категорији до 90 кг, у дисциплинама лонг сајкл 2×20 кг и биатлон 20 кг и Милош Ђурић у категорији јуниора, у дисциплинама лонг сајкл 2×12 кг и спринт снеч (sprint snatch) 12 кг.

По једном златном медаљом су се окитили Милинко Митровић у категорији до 95 кг (ЛЦ 2×24 кг), Љубица Штетић (ЛЦ 2×12 кг) и Марија Продановић (ЛЦ 2×8 кг).