Кошаркашка екипа пионира “Срем Баскет” из Пећинаца пласирала се на завршни турнир лиге Војводине после плаy оффа који је завршен прошлог викенда.

Завршни турнир биће одржан 12, 13. и 14. маја у Гајдобри, а како нам је рекао тренер Срем Баскета Живко Мисирача, пећиначки кошаркаши нашли су се међу 6 најбољих екипа – КК “Вршац”, КК “Херцеговац”, КК “Спартак” из Суботице, КК “Нова Пазова” и КК “Петровград” из Зрењанина.

“Ово је историјски успех наше екипе. С обзиром да су нас пратили пехови са болешћу деце и да ни једну утакмицу нисмо одиграли у плаy оффу у комплетном саставу, деца су испунила много више од очекиваног” – рекао је Мисирача.

Он додаје да ова екипа пионира нема изразито доминантног појединца као у претходним генерацијама, међутим, колектив је јак, каже Мисирача, и добра хемија у екипи која се створила један је од узрока овако доброг резултата.

“Самим тим што смо се пласирали на завршни турнир резултат је постигнут, али идемо тамо да се надмећемо са противником и покушамо још неки степеник више да прекорачимо” – казао је Мисирача.