Мушка футсал екипа Основне школе „Слободан Бајић Паја“ Пећинци, отпутовала је јутрос на државно првенство основних школа, као једна од најбољих осам екипа у Србији.

Младе фудбалере су испратили председник општине Пећинци Синиша Ђокић и секретар Спортског савеза „Развој спортова“ Милан Ђокић. Председник општине је спортистима пожелео успех на такмичењу и поручио им да је важно да дају све од себе и да на прави начин презентују своју школу и своју општину, како својом игром, тако и фер плеј понашањем.

Млади пећиначки фудбалери су се на државно првенство пласирали победама на општинском, окружно и међуокружном такмичењу, а на такмичењима су побеђивали и екипе из много већих средина.

„Већ сам пласман на државно првенство је велики успех, јер је ово први пут да се наша школа пласирала у овако висок ранг такмичења. Дечаци су сви здрави, екипа нам је на броју, немамо повређених, даћемо све од себе и потрудити се да прођемо што боље“ – изјавио је Иван Стојаковић, један од наставника који су отпутовали на такмичење са младим фудбалерима..

Такмичење је дводневно и одржава се на Сребрном језеру.