Терени на пећиначкој Сувачи јуче су поново оживели – фудбалери Доњег Срема 2015 окупили су се на првом тренингу након краће паузе, а на помоћном игралишту најмлађи пећинчани започели су своју игру у оквиру школе фудбалара овог клуба.

ФК Доњи Срем 2015 је већ староседелац у Војвођанској лиги – Југ, а првом тренингу пећиначког зонаша присуствовао је и Милан Ђокић, секретар Спортског савеза „Развој спортова“.

„Већ годинама се трудимо да, уз подршку пећиначке локалне самоуправе, контиунуирано радимо на развоју и унапређењу спорта у нашој општини. Посебан акценат у свом раду ставили смо на најмлађе, којих је на теренима све више. Школе фудбала на територији наше општине са великим успехом раде у Пећинцима, Доњем Товарнику, Огару, Брестачу и Шимановцима, и у тим школама тренирају деца из свих 15 насеља из наше општине уз стручан рад лиценцираних тренера“ – рекао нам је Ђокић.

А припреме за нову сезону, Доњи Срем је започео уз већину старих фудбалера, али и неколицину нових. Милош Гмизић, председник клуба, сматра да су припреме од кључног значаја за екипу, и да је врло важно одрадити их како треба.

„Наша екипа ће ове сезоне бити добра али ће и лига бити јача него до сада, јер се ове године отвара још једна позиција за бараж, те је сигурно да ће много екипа напасти тај горњи део табеле. Четири екипе испадају, тако да ће свако ко не буде направио добру екипу и добро одрадио припреме бити у проблему. Што се тиче играча, ми смо били задовољни са прошлом полусезоном па смо већину играча и задржали. За сада смо довели Николу Нешовића из Жаркова, Драгишу Ристића из Петковице, Милоша Стојановића из Радничког из Сремске Митровице, Манојла Ребића из ГСП Дорћол, Стефана Вуковић из Ердевика и Игора Плавшића из Младости Бачки Јарак“ – рекао је Гмизић.

Првој прозивци тренера Дарка Баљака одазвала се већина фудбалера.

„Идемо дан по дан, важно је да смо сви здрави и да одрадимо све оно што је планирано у овом припремном периоду, као и да нађемо неку форму за првенство које ће сигурно бити интересантно. Све екипе су се појачале, а систем такмичења је мало другачији. Првенство ће бити веома интересантно првенство, а ја се надам да ћемо ми бити спремно да одговоримо на све захтеве и да ћемо сви у клубу и Пећинцима бити задовољни“ – казао је Баљак.

Прву пријатељску утакмицу, пећиначки зонач игра у недељу, 16. јула против Мачве из Богатића, најверовантије на домаћем терену, у среду, 19. јула играју са Напретком из Попинаца, а одмах након тога и са Омладинцем из Нових Бановаца. Крајем јула следи провера пред генералку – турнир у Руми, а учествују Први мај, Словен, Слобода Доњи Товарник и Доњи Срем Пећинци. Последња и најважнија провера је 6. августа са Подрињем из Мачванске Митровице.