Иако новајлија у Војвођанској лиги – Југ, Доњи Срем 2015 из Пећинаца сезону 2021/2022. завршио је на трећем месту. Опште је уверење да је учинак изнад очекивања.

„Протекло првенство је, како за мене, тако и за клуб, било успешно“ – своди рачуне тренер Здравко Тривковић – „Доњи Срем 2015 се, коначно, вратио на мапу фудбалске Војводине, где му је по свему и место. Нико, па ни људи који воде клуб нису очекивали да ћемо завршити на високом трећем месту. У неким утакмицама је могло сигурно боље. После годину и по дана рада као први тренер и даље је присутна жеља за доказивањем и са управом клуба, на обострано задовољство, продужена је сарадња. Играчи и ја имали смо пуну подршку свих људи који воде клуб. Мислимо да само заједничким снагама можемо подићи ниво игре и клуб у целини на виши ниво, што нам је, уосталом, заједнички циљ.“

Пећинчани се могу похвалити да су имали првог стрелца Војвођанске лиге – Југ Николу Кокира (17 голова), али и репрезентативца Војводине Александра Љубојевића.

„Неколико играча наставља каријеру у рангу изнад нас, што значи да смо добро радили. Остају обавеза и одговорност да тако наставимо и у новој сезони. Играчи су на одмору до 9. јула, за када је заказана прозивка“ – каже Тривковић.

Учинком пећиначког клуба задовољан је и председник Милош Гмизић.

„Као дебитанти, презадовољни смо трећим местом“ – истиче Гмизић – „Паузе за нас нема. Прелазни рок је већ почео. Заједно с тренером Тривковићем радимо на ангажовању нових играча. Како ствари тренутно стоје, Доњи Срем 2015 на јесен биће много јачи. Сматрамо да ће следећа такмичарска година бити тежа и спрам тога се и екипа селектира. И даље смо убеђења да је будућност клуба у млађим категоријама. Имамо одличну школу фудбала, са преко 50 малишана, узраста од 2016. до 2012. годишта. У дефициту смо са кадетском и омладинском школом, али се надамо да ћемо и то у најскоријем року решити.“