Дерби меч 16. кола Међуопштинске лиге Срем – група Исток, између Сремца и Радничког у Дечу јуче је обележио први мартовски викенд у сремском фудбалу. Виђена је борбена и што је најважније – ефикасна игра ривала из Деча и Ирига.

Већ после неколико уводних минута игре промена резултата: леп центаршут са десне стране, материјализовао је добро одмереним ударцем главе Слободан Тадћ. Десетак минута касније виђен је добро изведен слободан ударац Кошутића са око 20 метара удаљености од Шљукића. Могао је Раднички у 30. минуту да после шута Еркановића поравна резултат, али, Шљукић био је сигуран. Слободан Тадић је у 53. минуту на најбољи начин доказао да је инвестиција која се добро исплатила: по други пут се уписао у листу стрелаца. Претходно је Петар Мајсторовић шутирао у гол, Никола Савић је кратко одбио, али само до Слободана Тадића.

Без обзира на солидну резултатску предност, гости из Ирига нису се предавали. У 53. минуту смањују предност домаћина на 2:1: најпре, после продора, Пузић шутира у ближи угао гола Шљукића. Млади голман Сремца одбија лопту, на 10-15 метара, где је прихвата Вишњовски и шаље у мрежу. Све дилеме око коначног победника, у 90. минуту отклања Петар Мајсторовић: лепу акцију Сремца завршио је на најбољи начин.

Коначан резултат: Сремац – Раднички 3:1 (1:0)

По завршетку утакмице, своје виђење дербија изнели су тренери Сремца, Данко Жутић и Радничког, Дарко Дрљан.

„Тешко је после утакмице са великим набојем и под повишеним адреналином било шта рећи. Испред себе имали смо квалитетну и добро намештену екипу Радничког. Успели смо да на адекватан начин одговоримо на скоро све њихове покушаје и да дођемо до победе. У сваком случају, имало се шта видети. Тврдим да у овој екипи Сремца има још простора за напредак“ – изјавио је тренер Сремца Данко Жутић.

„Честитам домаћину на заслуженој победи. Дерби је оправдао очекивања. Домаћин је више желео победу, док је наша игра била далеко од максимума“ – рекао је тренер Радничког Дарко Дрљан.

На игралишту Сремца у Дечу утакмицу је судио Никола Џомбић из Старе Пазове са помоћницима Душаном Познаном из Руме и Радованом Вејићем из Буђановаца.

СРЕМАЦ: Шљукић, Стојковић, Мијатовић (од 25. П. Мајсторовић), Лапчић (од 46. Младеновић), П. Тадић (од 67. М. Младеновић), Недељковић, В. Петровић, Стојчевић, М. Петровић (од 80. Кресојевић), С. Тадић, М. Марчета.

РАДНИЧКИ: Н. Савић, Поткоњак, Р. Савић (од 46. Митровић, од 85. В. Поповић), Крстовић, Вучковић, Кошутић, Вишњовски, Шевић, Еркановић, Пузић, М. Поповић.